USA:n rikokset paljastuvat

28.10.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: TA nro 43/2005.

"Voit huijata kaikkia ihmisiä jonkin aikaa ja joitakin ihmisiä kaiken aikaa, mutta et voi huijata kaikkia ihmisiä kaiken aikaa."


Presidentti George W. Bushin olisi pitänyt muistaa tämä edeltäjänsä Abraham Lincolnin viisaus. Nyt tämä viisaus on käynyt toteen. Kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. Totuus paljastuu väistämättä ennemmin tai myöhemmin.


Niin on käynyt kaikille niille valheille, joilla Bushin hallinto liittolaisineen perusteli hyökkäystä Irakiin. Ja niin on käymässä tämän pääsotarikoksen puitteissa tehtäville sotarikoksille.


USA:n ja sen liittolaisten harjoittama ihmisten kidutus Irakissa ja salaisissa kidutuskeskuksissa on paljastunut.


Vähitellen ovat paljastuneet myös USA:n ja sen liittolaisten Irakissa käyttämät kielletyt joukkotuhoaseet: köyhdytetty uraani, rypälepommit, myrkkykaasut, napalm ja valkoinen fosfori.


Totuutta Fallujan kaupungin joukkomurhasta yritettiin salailla vuoden ajan, mutta nyt tiedetään USA:n käyttäneen siviilejä vastaan napalmin kaltaista valkoista fosforia, joka polttaa ihmisen ihon luuhun saakka. Arviolta 6 000 siviiliä, kenties enemmän, sai Fallujan joukkomurhassa surmansa.


Vähitellen tihkuu tietoja siitäkin, että USA käyttää koko ajan kiellettyjä aseita hyökkäyksissään irakilaisia asutuskeskuksia vastaan.


Pitkään yritettiin huolellisesti salata sitä, että USA:n ja sen liittolaisten salaisten operaatioiden ryhmät suorittavat Irakissa kidnappauksia, joukkomurhia ja pommiattentaatteja, jotka sitten pannaan vastarintaliikkeen syyksi. Nyt tästäkin on saatu yhä enemmän todisteita.


Samoin kertyy yhä enemmän näyttöä siitä, että Irakin nukkehallituksen sisäministeriön ja taustapuolueiden kuolemanpartiot teurastavat systemaattisesti toisinajattelevia. Päivittäin löytyy sidottujen, silvottujen ja ammuttujen ihmisten, yleensä sunniarabien ruumiita.


Äskettäin amerikkalaisjoukot löysivät sattumalta nukkehallinnon ylläpitämän maanalaisen vankilan, joka oli täynnä pöyristyttävästi kidutettuja, pahoinpideltyjä ja tapettuja vankeja. USA:n irakilaiset apurit noudattavat herrojensa toimintakulttuuria.


Kaikki tämä tapahtuu kaiken sen kauheuden lisäksi mitä irakilaiset saavat päivittäin kokea köyhyyden, aliravitsemuksen, jättityöttömyyden, puhtaan veden ja lääkkeiden puutteen sekä muiden vitsausten muodossa.


Paljon mainostettu jälleenrakennus on pysähdyksissä ja suuri osa siihen tarkoitetuista rahoista kavallettu. Nyt ulkomaiset yhtiöt valmistautuvat maan öljyn ja muun kansallisvarallisuuden ryöstämiseen. Naisten asema kerran Lähi-idän kehittyneimmässä ja tasa-arvoisimmassa maassa on romahtanut. Suurin osa Irakin mittaamattoman arvokkaista ja USA:n invaasion aikana ryöstetyistä kulttuuriaarteista on edelleen teillä tietymättömillä. Ja niin edelleen.


USA:n rikosten paljastuminen ei ole valtamedian ansio. Valtamedia on tehnyt ja tekee parhaansa peittääkseen ihmisiltä todellisuuden. Tätä likaista tehtävää varsinkin USA:n ja Britannian valtamedia hoitaa päivittäin. Erityisen häpeällinen Euroopassa on median lippulaivan BBC:n rooli. Mutta kaikkea muuta kuin puhtaat paperit on meidänkin maamme valtamedialla.


Rikosten paljastumisen on tehnyt mahdolliseksi rikollisten ylimielisyys ja kompastuminen Irakin kansan vastarintaan sekä vaihtoehtoisen median sinnikäs työ. Tätä työtä on jatkettava ja tehostettava.



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!