USA:n pommikampanja Irakissa

30.04.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 17 / 30.4.2009

Irakissa on viime viikkoina tehty useita tuhoisia pommi-iskuja siviilejä vastaan. Mistä on kysymys?


On muistettava, että Barack Obaman hallinnon väitteet USA:n joukkojen vetäytymisestä ensin pois Irakin kaupungeista ja sitten kokonaan Irakista ovat koko ajan olleet bluffia. USA:lla ei ole mitään aikomustakaan vetäytyä Irakista.


Ei siis ole mitään yllättävää siinä, että pommi-iskut ovat jälleen kiihtyneet. Ne ovat hyvä tekosyy vetää takaisin lupaukset USA:n joukkojen vetämisestä. USA:n ulkoministeri Hillary Clinton ilmoittikin äskettäin, että USA ei jätä Irakia tässä tilanteessa yksin, vaan pitää joukkonsa Irakissa, "jos väkivalta kiihtyy"


Pommi-iskuilla peitetään myös se tosiasia, että vastoin USA:n väitteitä Irakin vastarintaliikettä ei ole kuuden vuoden miehityksen aikana pystytty nujertamaan.


USA:n Irak-propagandaan on koko ajan kuulunut jo vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuista lähtien väite al-Qaida-terroristiverkostosta, jota vastaan on käytävä sotaa kaikkialla, myös Irakissa. Todellisuudessa al-Qaida on USA:n tiedustelupalvelun yhdessä Pakistanin tiedustelupalvelun ISI:n kanssa perustama, kouluttama ja rahoittama verkosto, USA:n sotapolitiikan käsikassara. Ja sitä se on edelleen.


Suurin osa Irakissa vuosien mittaan tehdyistä terrori-iskuista on ollut USA:n kouluttamien kuolemanpartioiden tekemiä, mutta niistä kaikista on ollut kätevää syyttää "al-Qaidaa" ja sitä kautta Irakin vastarintaliikettä, joka on koko ajan pitänyt selvää hajurakoa "al-Qaidaan". Miten paljon "al-Qaidalla" ja miten paljon USA:n uudemmilla murharyhmillä on tekemistä viime viikkojen terrori-iskujen kanssa, se tiedetään vain CIA:n päämajassa ja Pentagonissa.


Ei ole sattuma, että irakilainen kansanedustaja Maha al-Dori väitti äskettäin miehittäjien olevan viime päivien pommi-iskujen takana. Hän perusti syytöksensä muun muassa siihen tosiasiaan, että USA:lla on pääsy Irakin nukkehallinnon turvallisuus- ja tiedustelutietoihin. Al-Dorin mukaan "miehittäjät ovat aiheuttamassa epäjärjestystä Irakissa tarkoituksella ottaa maan asiat valvontaansa".



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!