USA:n palkkasoturit kouluttavat Georgian armeijaa sabotaasitekoihin

19.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 34 / 19.9.2008

Syyskuun 14. päivänä venäläisten rauhanturvaajien auto ajoi tienvarsipommiin Abhasiassa. Hyvällä onnella kukaan ei saanut räjähdyksessä surmaansa.


Abhasia haluaa venäläisiä rauhanturvaajia alueelleen, joten ei ole uskottavaa, että abhaasit olisivat tällaisten hyökkäysten takana. Abhasian hallitus syyttikin georgialaisia erikoisjoukkoja hyökkäyksestä venäläisiä rauhanturvaajia vastaan.


Venäläiset rauhanturvaajat toimivat Abhasiassa ja Etelä-Ossetiassa IVY:n valtuuttamina sekä Georgian, Etelä-Ossetian ja Abhasian välisten sopimusten nojalla.


Abhasia, Etelä-Ossetia ja Venäjä ovat jo jonkin aikaa syyttäneet Georgiaa sabotaasiteoista ja terrorismista abhaaseja, osseetteja ja venäläisiä vastaan. USA:ta on myös syytetty keskeisen roolin näyttelemisestä jännityksen lietsomisessa Georgian, Abhasian, Etelä-Ossetian ja Venäjän välillä.
Valokuvat todisteinaAbhasian viranomaiset ja turvallisuuspalvelut ovat saaneet haltuunsa useita valokuvia USA:n sotilashenkilöistä ja/tai palkkasotureista opastamassa Georgian armeijan henkilöstöä sabotaasitekoihin. Valokuvat osoittavat opastajien kantavan puvuissaan "U.S. contractor" -merkkiä.


On olemassa todisteita siitä, että USA:n lisäksi myös Israel on kouluttanut Georgian armeijaa lähellä konfliktivyöhykkeitä.


Venäjän armeija julkisti kansainväliselle medialle sarjan valokuvia, jotka paljastavat USA:n sekaantumisen toimintaan Georgiassa. Monien Venäjän viranomaisten, muun muassa Venäjän duuman edustajan Sergei Markovin, mukaan Venäjän ja Georgian sota oli todellisuudessa USA:n hyökkäys Venäjän Federaatiota vastaan USA:n käsikassarana toimivan nukkepresidentin, Mihail Saakashvilin välityksellä.


"Kuvat osoittavat selvästi toisten maiden univormuihin pukeutuneiden miesten seisovan georgialaisten rauhanturvaajien vieressä. He kouluttavat georgialaisia sabotaasitekniikoissa, erityisesti, kuinka tehdä omatekoisia ammuksia tuhoisiin tarkoituksiin ja ihmisten tappamiseksi", Venäjän armeijan pääsyyttäjä Sergei Fridinski sanoi lehdistötilaisuudessa, jossa valokuvat julkistettiin.


Kuvissa näkyvät ammukset ovat täsmälleen samantyyppisiä kuin ne, joita käytettiin hyökkäyksessä venäläisiä rauhanturvaajia vastaan Abhasiassa.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli