USA:n lempiterroristi

22.10.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: (ES)

Jos Abu Musab al-Zarqawia ei olisi olemassa, USA:n pitäisi keksiä hänet. Aikoinaan CIA:n leireillä koulutettu ja Afganistanissa taistellut yksijalkainen jordanialainen terroristi on USA:lle yhtä korvaamaton kuin saman koulutuksen saanut Osama bin Laden.


Ehkä Zarqawia ei olekaan oikeasti olemassa. Joidenkin tietojen mukaan hän sai surmansa jo kauan sitten pommituksissa. Silti kaikki kuviteltavissa oleva Irakissa ja muualla, Casablancan, Istanbulin ja Madridin pommi-iskuja myöten, on pantu hänen nimiinsä. Vikkelä mies yksijalkaiseksi.


Zarqawi tai "Zarqawi" on nähty videonauhoilla huppu päässä katkomassa panttivankien päitä ilmiselvästi tervejalkaisena ja kädessä kultasormus, jota oikea muslimi ei koskaan käyttäisi. Häneltä on kuultu ääninauhoja, joissa puhuu eri äänen omaavia henkilöitä, kukaan ei kuitenkaan jordanialaisella aksentilla.


Nyt USA pommittaa kapinallista Fallujaa rauniokasaksi ja tappaa sadoittain sen asukkaita, koska Zarqawi kuulemma oleskelee ryhmineen kaupungissa. Asukkaat ja asiantuntevat tahot väittävät turhaan, että kaupungissa ei ole ulkomaalaisia terroristeja. (Myös USA:n sotilastiedustelu ilmoitti viime viikolla, että Zarqawi ei ole eikä ole koskaan ollutkaan Fallujassa.)


Muutama päivä sitten ilmestyi internet-viesti, jossa Zarqawi tai "Zarqawi" vannoi uskollisuutta Osama bin Ladenille ja al-Qaidalle. Outoa sinänsä, koska asiantuntijat ovat pitäneet Zarqawia Osaman kilpailijana.


USA yritti ennen hyökkäystään Irakiin turhaan osoittaa, että Irakilla oli yhteys al-Qaidaan ja syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin. USA ei ole myöskään pystynyt osoittamaan, että Zarqawilla ja Saddamin hallinnolla olisi ollut toistensa kanssa mitään tekemistä.


Kun Irakin miehitys kääntyi katastrofiksi ja irakilaisten aseellinen vastarinta paisui, USA yritti ottaa revanssin propagandatappiostaan selittämällä, että vastarintataistelijat olivat Saddamin hallinnon "jäänteiden" lisäksi lähinnä ulkomaalaisia terroristeja ja että hyökkäys Irakiin ja miehitys olivat sittenkin osa "terrorisminvastaista sotaa".


Ensimmäinen Zarqawin viestiksi väitetty viesti putkahti julkisuuteen juuri, kun miehittäjien vaikeudet alkoivat kasaantua. Ja ensimmäinen video Zarqawin tekemäksi väitetystä Nick Bergin teloituksesta levisi maailmalle juuri, kun sitä kuohuttivat paljastukset miehittäjien julmuuksista Abu Ghraibin vankilassa. Nyt USA:n presidentinvaalien aattona Zarqawi tai "Zarqawi" siis auttaa Bushin hallintoa todistelemaan, että Irakin vastarinnalla on hänen kauttaan yhteys al-Qaidaan – ja siis syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin.


CIA:lla tiedetään olevan useita valeterroristiryhmiä Irakissa. Myös satoja Israelin tiedustelupalvelun Mossadin "taistelijoita" on soluttautunut Irakiin jo kauan sitten, ja heidän erikoisalaansa ovat autopommit, seksuaalinen kidutus ja päiden katkominen, väittää Pulitzer-palkittu toimittaja Seymour Hersh. Jos väite pitää paikkansa, olisi kiva tietää, onko näillä jotain tekemistä Zarqawi-mysteerin kanssa.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli