Työväenliikkeen tavoitteena on tasa-arvoinen yhteiskunta

03.03.2016 - 13:00

Kun emopuolue on hallituksessa leikkaamassa duunareilta, työttömiltä, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta, täytyy poliittista keskustelua viedä tarmokkaasti sivuraiteelle.

Perussuomalaiset nuoret aloittivat kampanjan, jolla oli tarkoitus vastata keskusteluun sukupuolen määrittelystä ja intersukupuolisuudesta. Persunuoret ovat huolissaan mies- ja naissukupuolet tuottavan sukupuolijärjestelmän arvostelusta ja suhteellistamisesta. Konservatiivisen nuorisojärjestön kampanja ei yllätä, sillä niin sanottujen perinteisten perhearvojen ”koti, uskonto, isänmaa” –pyhä kolmiyhteys on aina ollut taantumuksellisen kotimaisenkin oikeiston peruskauraa.

Kaikilla tulee olla yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet riippumatta heidän sukupuolestaan tai sukupuolisesta suuntautumisestaan.

Suomen kommunistinen puolue kannattaa kolmannen sukupuolen tunnustamista ja juridisen sukupuolen vahvistamista henkilön omana ilmoituksena.

Työväenliikkeen tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Kaikilla tulee olla yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet myös riippumatta heidän sukupuolestaan tai sukupuolisesta suuntautumisestaan. Vaatimus tietyssä sukupuoliroolissa elämisestä ei ole perusteltu nykyaikaisen sukupuolikäsityksen valossa ja siksi säädökset on päivitettävä vastaamaan ihmisten identiteettejä.

Ihmisoikeusnäkökulmasta myös alaikäisille on mahdollistettava juridisen sukupuolen korjaaminen.

Lisäksi on muutettava tilanne, jossa lääkäri leikkaa vauvan kun sen sukupuolta ei voida selvästi määritellä. Intersukupuolisten vauvojen vanhemmilla pitää olla pakkoleikkaamisen sijaan mahdollisuus vastasyntyneen kirjaamisesta kolmanteen sukupuoleen. Juridista sukupuolta on riskittömämpää muuttaa kuin kehoa.

SKP haluaa edistää sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisten oikeutta määritellä itse itsensä. Siksi SKP kannattaa kolmannen sukupuolen tunnustamista.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.