Työnantaja pelkää muutosturvatartuntaa

10.02.2010 - 13:25
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Muutosturvaraha on tes-neuvottelujen kynnyskysymys, sanoo Juhani Koskinen. / Jouko Kahila |

Porin sataman pääluottamusmies Juhani Koskinen arvelee, että ahtaajien tes-neuvottelut jumiuttaneen työnantajan asenteen takana on itse Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n pelko, että AKT:n muutosturvaesityksen läpimeno nostaisi muillakin aloilla vaatimuksia vastaavista irtisanomissopimuksista.

Nykyisissä lamaoloissa työnantajapuoli ei halua käsitellä lainkaan muutosturvaa koskevia säännöksiä, vaikka ne otettiin kaksi vuotta sitten ahtaajien työehtosopimukseen nimenomaan alan työnantajaliiton esityksestä.

Työnantajien venkoilua vastaan AKT vetää selkeää linjaa. Liitolle jo kertaalleen sovitun muutosturvarahan läpivieminen on valtakunnansovittelijan toimistossa käytävissä ahtaajien tes-neuvotteluissa kynnyskysymys.

— Porin satamassa työskentelevien 120 vakinaisen ahtaajan taisteluhenki on hyvä. Vaikka AKT on ajamassa muutosturvaa noin kolmelle tuhannelle ahtaajalle, Porin satamassa tiedetään, että muutosturvassa on kysymys koko ay-kentän mittaisesta ja historiallisesti merkittävästä parannuksesta irtisanomissuojaan.

Pitkän linjan ay-mies ei neuvottelukokemuksensa perusteella usko, että muutosturvasolmu saataisiin auki AKT:n asettamaan neuvottelujen takarajaan, kuluvan kuukauden 19. päivään, mennessä.

Lue lisää perjantain 12.2. Tiedonantajasta.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.