Turussa toimittiin Natoa vastaan

04.03.2010 - 12:41
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Turun kauppatorilla pidettiin keskiviikkona infopöytää. / Tiina Järvi |

Turussa ruohonjuuritason rauhanryhmät järjestivät keskiviikkona oman paikallisen Nato no way -toimintapäivän. Iltapäivällä oli kauppatorilla kolmen tunnin ajan teltta, jossa oli jaossa paljon aiheeseen liittyvää matriaalia. Infopöydän luona olikin välillä väkeä tungokseen asti. Sopalla ja kahvilla oli kysyntää jonoksi asti, ja keskustelua teltan luona käytiin intensiivisesti.

Illalla Klubilla rauhankonsertissa oli parhaimmillaan lähes 300 ihmistä. Ensimmäisen tunnin ajan saatiin kuulla tuhti paketti NATO-tietoa, jonka lopuksi konserttiyleisö osallistui myös keskusteluun. Tässä vaiheessa jo yli satapäinen yleisö kuunteli hiljaisuuden vallitessa alustusta ja puheenvuoroja. Aulassa olleen infopöydän materiaali ja niin salissa kuin aulassa olleet isot banderollit varmistivat, ettei kenenkään tarvinnut ihmetellä mikä Nato on tai miksi siitä on juuri nyt syytä puhua. Illan kuluessa koko väkimäärä kasvoi lähes kolmeensataan kuunnellen muusikkojen osuutta asiassa.

Korkeatasoisista musiikkiesityksistä vastasivat Ida Umpikuja, Yleislakko, Asa, Anvils Drop ja Ilkka Kalevi Tillanen ja Räme-eläin.

Illan kuluessa nousi esiin kysymys, miten jatketaan näillä klubeilla Nato-vastaista toimintaa konsertein vaikka kerran kuussa. Nato - no way on edelleen ajankohtainen Helsingin kokouksen jälkeenkin. Taiteilijat on syytä saada vahvasti mukaan, samoin tuhti annos asiaa joukkoon.

Tunnelma oli kuin Irakin sodan aloittamisen vastaisissa mielenosoituksissa, joista suurin Turussa olleista kokosi silloin poliisin arvion mukaan yli 8000 mielenosoittajaa. Herääkö Turku nyt uudelleen aktiiviseen rauhan puolustamiseen?

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (38 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.