Tuhoisia pommi-iskuja Irakissa

16.02.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 7/2007.

Irakin pääkaupungin Bagdadin keskustassa viime maanantaina tehdyissä pommi-iskuissa kuoli ainakin 76 ja haavoittui 170 ihmistä. Tuhoisin isku tehtiin vilkkaalla Shorjan torilla, missä kolme perättäistä autopommia räjähti heti puolen päivän jälkeen. Vain puoli tuntia aikaisemmin räjähti pommi läheisellä Bab al-Sharqin torilla.




Moskeijaräjäytyksen vuosipäivänä



Pommi-iskut tehtiin islamilaisen kalenterin mukaan tasan vuosi Samarran verisen iskun jälkeen, Shiiamuslimeille tärkeän al-Askarin moskeijan räjäyttäminen Samarran kaupungissa viime helmikuussa "aiheutti sunnien ja shiiojen kostoiskujen sarjan, jossa surmattiin satoja ihmisiä ja kymmeniä moskeijoita tuhottiin", uutisoi Helsingin Sanomat 13.2.2007.


Muun muassa Yleisradion uutislähetyksissä väitettiin, että moskeijan räjäytti "al-Qaida". Eräissä muissa uutisissa puhuttiin teon olleen "sunnikapinallisten" työtä.


Tiedonantajassa osoitettiin 3.3.2006 monien aihe- ja silminnäkijätodisteiden perusteella, että moskeijan räjäyttivät Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukot ja Irakin nukkehallituksen alainen "Irakin kansalliskaarti". Tarkoituksena oli lietsoa shiiojen ja sunnien keskinäistä vihaa ja sisällissotaa. Tuosta räjäytyksestä liukumisen kohti sisällissotaa lasketaankin alkaneen.


Tiedonantajassa osoitettiin myös, että räjäytyksen jälkeisiä "kostoiskuja" sunnisiviilejä ja sunnimoskeijoita vastaan eivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tehneet shiiasiviilit, vaan nukkehallituksen taustavoimien naamioidut asemiehet, kuolemanpartiot.


Vuosi on kulunut, ja yhä meille annetaan sama valheellinen kuva Irakin tilanteesta. Juuri kukaan journalisti ei vaivaudu edes ihmettelemään, miten helposti "terroristit" tai "kapinalliset" pääsevät autoineen läpi lukemattomien tiesulkujen ja tarkastuspisteiden....



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli