Tuhannet marssivat Tel Avivissa rauhan puolesta

08.06.2010 - 11:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Mielenosoituksen järjesti laaja rintama kommunistisia ja rauhanjärjestöjä. / Hadash |

Reilu 15 000 kommunistia ja rauhanaktivistia marssi lauantaina Tel Avivissa Israelissa. Mielenosoituksella vastustettiin 43 vuotta jatkunutta Palestiinan miehitystä ja Israelin armeijan viime viikolla tekemää avustuslaivueiskua vastaan. Mielenosoituksen järjesti laaja rintama kommunistisia ja rauhanjärjestöjä, joukossa muun muassa Israelin kommunistinen puolue sekä radikaali rauhanjärjestö Hadash.

– Puolustusministeri Barak ei suostu etenemään rauhan reittiä, vaan suuntaa meitä vaarallisille vesille. Samat tahot, jotka lähettivät sotilaita yölliseen hyökkäykseen rauhansaattuetta vastaan, ovat myös vastuussa Israelin viemisestä uuteen ja vaaralliseen selkkaukseen, sanoi Hadash-aktiivi Dov Khenin, Israelin parlamentin Knessetin jäsen.

Niinikään Knessetissä toimivan Hadashin puheenjohtajan Mohamed Barakehin mukaan oikeistoa on nyt estettävä eristämästä poliittisesti maan vasemmistoa ja arabeja.

"Hallitus hukuttaa meidät kaikki", oli mielenosoituksen paljon puhuva otsikko.

Huolimatta muutamista äärioikeiston provosointiyrityksistä marssi oli järjestäjien mukaan odotettua suurempi menestys.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (7 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.