Tradekan palattava juurilleen

03.02.2010 - 11:00
(updated: 11.06.2018 - 11:53)
SKP:n ja edistyksellisen osuustoiminnan vaaliliitto haluaa palauttaa Osuuskunta Tradekan juurilleen. / www.tradeka-yhtyma.fi |

SKP:n ja edistyksellisen osuustoiminnan vaaliliitto haluaa palauttaa Osuuskunta Tradekan juurilleen ja esittää, että sitä ryhdytään kehittämään 2000-luvun edistyksellisenä osuustoimintana. Tradeka on muodostunut paikallisten työväen osuustoimintaliikkeen synnyttämien osuuskauppojen yhdistyessä ja se on selvinnyt taloudellisista vaikeuksistaan. Sillä on yli 300 000 jäsentä. Osuuskunta Tradeka edustaa niin sanotun punapääoman viimeisiä jäljelle jääneitä osia.

Vaaliliiton ohjelmassa vastustetaan Tradekan päätösvallan luovuttamista suursijoittajille ja liiketoiminnan yhdistämistä porvarillisiin kauppaketjuihin. Ohjelmassa vaaditaan jäsenetujen parantamista niin, että vähävaraiset, työttömät ja opiskelijat hyötyisivät siitä enemmän. Osuuskunta voisi olla edelläkävijä työntekijöiden ja ay-liikkeen vaikutusmahdollisuuksien kehittämisessä. Pätkätöiden sijasta on lisättävä kokoaikaisia työsuhteita ja taattava työntekijöille vähintään 4 tunnin yhtäjaksoinen työ samassa työpaikassa ja ryhdyttävä kokeilemaan 6+6 tunnin työaikamallia.

Ohjelmassa esitetään myös näkökohtia ilmastomuutoksen torjumiseksi sekä ekologisesti kestävän kehityksen turvaamiseksi reilun kaupan edistämistä. Osuuskunnan esitetään ottavan hankinnoissaan etusijalle elintarvikkeiden lähituotantoa tukevan toiminnan.

SKP:n ja edistyksellisen osuustoiminnan vaaliliitto on asettanut koko maassa 112 ehdokasta Tradekan vaaleihin. Vaalit järjestetään postiäänestyksenä alkaen 5. päivänä maaliskuuta ja äänestysliput pitää olla perillä viimeistään 25. maaliskuuta klo 16 mennessä.

SKP:n ja edistyksellisen osuustoiminnan vaaliliiton ohjelma

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (16 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.