Toimintakampanjalla kohti SKP:n 90-vuotisjuhlavuotta

24.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 30/2007

Viime viikonvaihteessa Hauholla kokoontunut SKP:n uusi keskuskomitea käsitteli puolueen toimintasuunnitelman painopisteitä tämän vuoden lopun osalta ja ensi vuodelle.


SKP:n perustamisesta tulee vuoden kuluttua täyteen 90 vuotta. Juhlavuoden merkeissä tullaan järjestämään Helsingissä 30.-31.elokuuta 2008 iso valtakunnallinen juhla ja muita tapahtumia.


Pääsihteeri Arto Viitaniemi kertoo, että syyskuun alussa käynnistyy toimintakampanja, jonka tavoitteena on kartoittaa, millaiseen toimintaan kukin jäsen haluaa osallistua ja kehittää erityisesti puolueosastojen toimintaa. Tarkoitus on myös saada uusia tilauksia Tiedonantajalle, lisää jäseniä ja kehittää paikallisia poliittisia aloitteita.


Jokainen jäsen tulee saamaan syyskuun alkupuolella kirjeen ja jäsenkyselylomakkeen. Lomakkeen avulla kootaan ajan tasalla olevat yhteys- ja muut tiedot jäsenistä. Samalla tiedustellaan, millaiseen toimintaan jäsenillä on kiinnostusta, millaisia tehtäviä heillä on erilaisissa järjestöissä ja mitä kaikkea osaamista löytyy.
Jäsenkirjat uusitaan– Jäsenlomakkeen perusteella puolueosastot ja piirit voivat suunnitella paremmin toimintaansa. Myös jäsenet voivat käyttää taitojaan paremmin toiminnan järjestämisessä, toteaa Viitaniemi.


Hän kertoo, että vuoden loppuun mennessä on tarkoitus uusia myös jäsenkirjat, jotka kirjoitetaan jokaiselle jäsenelle lomakkeen tietojen perusteella. Osastojen tärkeä tehtävä on koota jäseniltä täytetyt lomakkeet, mikä onnistuu parhaiten henkilökohtaisen tapaamisen puitteissa.


Vastausten pohjalta kehitetään osastojen ja myös piirien toimintaa, työryhmiä ja näkyvää aloitteellisuutta. Mahdollisuudet ovat moninaiset asuinalueiden ongelmiin tarttumisesta kulttuuriharrastuksiin.


Toimintakampanjaan kuuluu luonnollisesti jokaisen jäsenen kutsuminen mukaan toimintaan.


– Kaikille löytyy mielekästä tekemistä, vakuuttaa Viitaniemi.
Yhteistoimintaan porvarihallitusta vastaanSKP:n edustajakokous teki aloitteen yhteistoiminnasta porvarihallitusta vastaan. Aloite on Viitaniemen mukaan tärkeä osa toimintakampanjaa. Tarkoitus on tehdä paikallisesti osastoissa ja piirijärjestöissä yhteistoimintaesityksiä konkreettisista asioista muiden vasemmistopuolueiden järjestöille sekä ay-liikkeessä ja kansalaisjärjestöissä toimiville aktiiveille.


– Parhaillaan menossa olevat työehtosopimusneuvottelut, kuntien budjettivalmistelut ja monet perusturvan ongelmat ajankohtaistavat SKP:n aloitteen tässä ja nyt, toteaa Viitaniemi.


– Nyt jos koskaan on perusteltua vaatia kunnollisia palkankorotuksia, perusturvan parantamista ja lisää määrärahoja julkisiin palveluihin.
Kunnallisvaalivalmistelut käyntiinEnsi vuoden syksyllä pidettäviin kunnallisvaaleihin valmistautuminen on osa toimintakampanjaa. Syyskuun lopulla järjestetään Vantaalla SKP:n valtakunnallinen kunnallisseminaari, jossa on tarkoitus linjata valmistelujen suuntaviivoja.


– Ehdokkaitten asettaminen on jo monissa kunnissa SKP:n osalta käynnissä ja se on syytä käynnistää mahdollisimman monissa kunnissa välittömästi. Tiedot kuntapuitelain toteuttamiskaavailuista ja hallitusohjelman sitä täydentävistä tavoitteista kertovat, että nyt on todellinen tarve koota voimia kampailuun kuntien palvelujen yksityistämistä ja ulkoistamista vastaan kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien ja kuntien itsehallinnon puolustamiseksi, sanoo Viitaniemi. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!