Tiedonantajan poimintoja Sosiaalifoorumin ohjelmasta

18.04.2012 - 16:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Lauantai 21.4.

Torikokouksen avaus klo 10-12 (Liikuntasali). Occupy-liikkeen aktivistit avaavat Sosiaalifoorumin ja samalla koko viikonlopun kestävän torikokouksen. Mukana kansainvälisiä vieraita ja Helsingin piispa Irja Askola sekä videotervehdyksen kautta ministeri Heidi Hautala.

Uuden kasvatus- ja koulutuspolitiikan luominen. Klo 12 (Luokka 21). Keskustelua lasten ja nuorten hyvinvoinnin rakentamisen ja vahvistamisen tehtävistä maassamme. Mukana Venla Bernelius, Kalle Hernberg, Anna-Mili Tölkkö ja Eeva Kaukoluoto. Keskustelua vetää Tuula Vuori-Salo. Järj. HYVA ry. ja DSL.

Eurokriisi ja ay-liike. Klo 12 (Luokka 33). Eurokriisi syö demokratian ja Euroopan kansojen elämisen ehdot. Solidaarisuus on ay-työn kivijalka. Pääluottamusmies Lasse Nevalainen (PAU Pasila) ja luottamusmies Jussi-Petteri Lappi (PAU Helsinki), pääluottamusmies Teppo Rautiainen (Helsingin kirvesmiehet). Kansainvälisen Rakennus- ja Puuliiton UITBB: n ja Tanskan ”Muutos nyt” -liikkeen edustajat. Järj. Kriittinen ay-verkosto, Rakennusliiton osasto No 1, Helsingin Kirvesmiehet, PAU:n Pasilan osasto ja DSL.

Eurokriisi ja sen vaikutus kansalaisten perusoikeuksiin. Klo 14 (Luokka 12). Juho Lilja, Antti Ronkainen. Järj. VEU ja Työpaikkojen rauhantoimikunta.

Syyrian kansa vapauteen. Klo 16 (Luokka 23). Mikä voisi olla kansainvälisen yhteisön rooli konfliktin ratkaisemiseksi? Keskustelemassa Mania Alkhatib, Anu Tuukkanen, Reijo E. Heinonen ja Saana-Maria Jokinen. Puheenjohtajana Teemu Matinpuro. Järj. Uskot ilman rajoja ry. ja Rauhanpuolustajat.

Taide maailmaa muuttamassa. Klo 16 (Luokka 22). Klovni Hanna Terävä, muusikko Henna Hartikainen, käsitetaiteilija JP Väisänen, kirjailija Rita Dahl. Järj. PAND -Taiteilijat rauhan puolesta ja Kuopion Työn kulman puolesta -liike.

Sunnuntai 22.4.

Eurokriisin taustoista – miksi Euroopan Vasemmiston kansalaisaloite? Klo 11 (Luokka 22). Euroopan Vasemmisto käynnistää EU:n alueella kansalaisaloitteen eurokriisin seurausten suuntaamisesta oikeudenmukaisemmin. Alustajana yliaktuaari Olli Savela. Järj. DSL ja Demokraattinen naisverkosto.

Tekijänoikeus – mitä voisi tehdä toisin? Klo 13 (Luokka 22). Marko Korvela (Tiedonantaja/DSL), puoluesihteeri Harri Kivistö (Piraattipuolue), piraattimielinen graafikko ja vapaa kirjoittaja Lilja Tamminen (Vihreät), varapuheenjohtaja Heikki Ketoharju (KomNL). Järj. KomNL ja DSL.

Päätöstilaisuus juhlasalissa klo 15-17. Tilaisuudessa tehdään yhteenvetoa päivien annista. Mukana ohjelmansuorittajia ja Sosiaalifoorumin vieraita.

www.sosiaalifoorumi.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.