Tiedonantaja mukana Helsingin Kirjamessuilla

27.10.2022 - 10:30
(updated: 04.11.2022 - 12:13)
Tiedonantajaa oli tarjolla myös vuoden 2021 Kirjamessuilla. Kuva Tiedonantaja

Helsingin Kirjamessut järjestetään to-su 27. – 30.10.2022. Kirjamessut tarjoaa 900 ohjelmaa 15 lavalla. Lavoilla esiintyy laajasti uutuusteoksen julkaisseita kotimaisia kirjailijoita ja yli 30 kirjailijaa ulkomailta. Esiintyjiä on yli 1000. Tänä vuonna kirjamessuilla on esillä entistä enemmän yhteiskunnallisia aiheita.

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n osastolla (numero 6f10) on jaossa Tiedonantajan numeroita muiden jäsenlehtien tavoin! Kultti ry:lla on oma lava samalla osastolla, jossa ohjelmaa tuottavat jäsenlehdet.

 

Torstaina 27.10. klo 15:00 Kultin lavalla:

Camilla Kantolan Linnunsolu-esikoisromaani on tiedostavaa tieteisfiktiota! Esikoisromaanin julkaissutta kirjailijaa haastattelee Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén.

 

Torstaina 27.10. 13:00-13:30 Kirjamessujen Hakaniemi -lavalla:

Valtajulkisuuden katvealueet ja median monimuotoisuuden tärkeys

Koronaepidemiaan, Ukrainan sotaan, ilmastomuutokseen ja esimerkiksi sukupuoli-identiteetteihin iittyvät kysymykset ovat asioita, jotka julkisessa debatissa näyttävät tiivistyvän yhä jyrkempiin mustavalkoisempiin vastakkainasetteluihin. Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n paneelissa keskustellaan siitä, mitä olennaisia kulttuurisia ja yhteiskunnalllisia tai tieteen alaan liittyviä näkökulmia on jäänyt tai uhkaa jäädä valtajulkisuudessa katveeseen, ja miten aidoista arvoeroista käytävää debattia voitaisi jalostaa vakiintuneita juoksuhautoja ylittävillä näkökulmilla. Samalla esiin nousee kysymys siitä, mikä rooli median moniäänisyydellä on.

Paneelissa mukana Mika Rönkkö (Diplo), Martti-Tapio Kuuskoski (Kritiikin uutiset), Minna Tawast (Teatteri&Tanssi+Sirkus) ja Petra Packalén (Tiedonantaja). Debattia moderoi Voima-lehden kustantaja ja Kultin puheenjohtaja Tuomas Rantanen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa