Tiedonantaja-festivaali radikaalin politiikan ja kulttuurin juhlaa

09.10.2017 - 11:15
Festivaalin mediakeskustelussa mukana freelance-toimittaja Ari Sardar (vas.), bloggaaja Wilma Karikko, some-aktiivi Noora Tapio sekä päätoimittaja Marko Korvela.

Tiedonantaja-festivaalilla lauantaina Tampereella keskusteltiin muun muassa vaihtoehdoista valemedialle ja Euroopan unionille, ay-liikkeen ja sote-uudistuksen tulevaisuudesta, radikaalin kulttuurin ja taiteen mahdollisuuksista sekä rauhanpolitiikasta.

Vasemmistolaista vaihtoehtoa valemedialle

Viestinnän kentällä ennen muuta digitalisaation myötä tapahtuva murros on lisännyt sosiaalisen median ja kansalaisjournalismin merkitystä ja aiheuttanut paineita valtamedialle.

Vasemmiston on haastettava rasismia ja virheellistä tietoa suoltava valemedia faktoihin pohjautuvalla, mutta räväkällä ja ymmärrettävällä tavalla, todettiin mediakriittisessä paneelikeskustelussa. Erityisen tarkkana on oltava käytettyjen käsitteiden kanssa, koska kieli muovaa ja muokkaa maailmaa.

Valemedian suosion nousun takana on harjoitettu talouskuri- ja kyykytyspolitiikka, joka lisää elämän epävarmuutta, luo keinotekoisia vastakkainasetteluja ja houkuttelee ihmiset etsimään monimutkaisiin kysymyksiin yksinkertaisia ratkaisuja.

Ay-asiaa ja sote

– Palkanalennukset on mahdollistanut istuva hallitus, heikko oppositio ja munaton ay-liike, Tampereen Metallityöväen ammattiosasto numero seiskan toimitsija Petri Lahtinen latasi ay-keskustelussa.

Iltapäivän sote-keskustelu veti tuvan täyteen väkeä. Mainiot alustajat selvittivät asiaa perinpohjaisesti. Sote voidaan vielä kaataa, mikäli kyetään esittämään selkeä vaihtoehto hallituksen mallille.

Festivaalin iltaohjelmassa kuultiin Ritva Sorvalin ja Helena Rytin tulkitsemana Kaj Chydeniuksen musiikkia. Festivaali huipentui radikaalin hiphopin merkeissä.

Lue lisää perjantaina ilmestyvästä Tiedonantajasta.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.