...peräti 89,5 prosenttia.

29.10.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

Varsin merkittävää valtakunnallista poliittista painoarvoa omaavassa Iniön saaristokunnassa oli äskeisissä kunnallisvaaleissa maan korkein äänestysvilkkaus, peräti 89,5 prosenttia.


Selitys lienee yksinkertaisesti se, että Iniössä oli ehdokkaita asettanut vain yksi puolue, RKP. Ja sehän tiedetään, että muissakin yksipuoluejärjestelmissä äänestysprosentti kohoaa yleensä varsin korkeaksi – kuten esimerkiksi Pohjois-Koreassa, jossa se useimmiten lipoo siinä 99,99 prosentin pintaa.


Merkittävää Iniön kohdalla on vielä se, että neljänkin vuoden takaisissa kunnallisvaaleissa kunta oli äänestysaktiivisuudeltaan Suomen ykkönen, mutta silloin "vain" 83,8 prosentin tuloksella. Iniöläiset ovat siis vielä petranneet peräti 5,3 prosenttiyksikköä näinkin vaikeassa lajissa, mikä on jo sinänsä hurja saavutus.


Iniön "Rakas Kunnanjohtaja" Christ-jan Il-Bran-der kiittäneekin alamaisiaan heidän osoittamastaan järkkymättömästä luottamuksesta suuren kunnioitetun johtajan juksu-aatteen mukaisen kunnallispolitiikan tukemisesta.


Kaikki puolueen 17 ehdokasta tulivat valituiksi kunnanvaltuuston joko varsinaisiksi tai varajäseniksi. Puolue on siis RKP, mikä lienee lyhenne nimestä Ruotsalais-Korealainen Puolue?


Niin, tuliko mainituksi, että Iniössä on 250 asukasta ja sikäläisten kunnallisvaalien äänikuninkaaksi nousi Hannu Hilke (uusi) huimalla 15 äänen potillaan. Viimeiseksi varavaltuutetuksi hivuttautui Henna Tala (uusi) peräti 7 äänellään.


Ellette usko, niin katsokaa vaikka netistä osoitteesta www.inio.fi/kommunalval04resultat.htm



* * *



Miksi sitten pääkaupungin kainalossa sijaitsevalla Vantaalla oli maan heikoin äänestysinto, vain 50,9 prosenttia?


Vastaus ehkä löytyy seuraavasta ajatuskokeesta: asutetaan kaikki Iniön 250 asukasta Vantaan kaupungin yhteen vuokrakerrostaloon Hakunilaan, minne he hyvin mahtuisivat, ja jäisi vielä asuntoja vapaaksikin, niin jospa iniöläistenkin äänestysprosentti hiukan laskisi?



* * *



Miksi vihreät näyttäisivät hävinneen kunnallisvaaleissa?


– Marsilaisten antamat äänet ovat jääneet epähuomiossa laskematta.



* * *



Miksi vasemmistoliitto menetti ääniä vaaleissa?


– Venuslaiset eivät vakuuttuneet Suvi-Anne Siimeksen kynsilakan värin aitoudesta.



* * *



Miksi sitten SDP menestyi vaaleissa?


– Puolue on taitavampi huijaamaan kuin vasemmistoliitto. Paavo Lipponen kun ei tyytynyt pelkkään kynsilakkaan, vaan törsäsi aitoihin punaisiin ruusuihin. Nyt vain odotetaan, että ruusujen piikit kohta paljastuvat.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli