Tampereella ei ole tänään tilaa rasismille eikä syrjinnälle

15.09.2018 - 10:45
(updated: 15.09.2018 - 11:47)
Rasismia ja fasismia vastustava mielenosoitus keräsi Tampereen Keskustorin täyteen 21.10.2017 / kuva Petra Packalén

Mielenosoitus kokoontuu la 15.9. klo 15:00 alkaen Judengtorilla, josta liikutaan keskustan halki Tammelan torille.
Lisätietoja osoitteessa www.facebook.com/events/934956480046735 (ei vaadi sisäänkirjautumista)

Tampereella järjestetään tänään mielenosoitus rasismia ja natsismia vastaan. Järjestäjänä toimii yhteenliittymä tamperelaisia yksityishenkilöitä, järjestöväkeä ja muita toimijoita. Myöhemmin illalla TPV:n monikulttuurinen kannattajaryhmä Tammelan Voima järjestää Kulttuurikeskus Maanalaisessa "Punainen kortti rasismille!"- tapahtuman, jossa esiintyy useita liveartisteja.

Iltapäivällä klo 15:00 Jugendtorilla kokoontuva "Meidän Tampere #ilmannatseja" -mielenosoitus kertoo Facebook-tapahtumassaan laaja-alaisesti syistä tapahtuman tarpeellisuuteen.

– Viime vuosina olemme nähneet kuinka rasismi, naisviha, homofobia ja muu syrjintä on normalisoitunut Suomessa. Olemme todistaneet äärioikeiston uhan konkretisoituneen väkivaltaisina hyökkäyksinä, maalittamisena ja uhkailuina. Uusnatsiliikkeet kuten Soldiers of Odin ja Pohjoismainen Vastarintaliike ovat saaneet ymmärrystä ja tukea Perussuomalaisilta Jussi Halla-ahoon puheenjohtakaudella. Tämä näkyi elokuussa Turussa, kun joukko Perussuomalaisten jäseniä marssi Turussa yhdessä natsitunnuksia kantavien uusnatsien kanssa.

– Tänä viikonloppuna tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Helsingissä uusnatsien vastustamisesta hengellään maksanut Jimi Karttunen menehtyi. Kutsumme kaikki muistamaan tätä rohkeaa ihmistä ja näyttämään, että Tampereella ei ole tilaa rasisteilla tai natseille!

Tapahtumakutsu päättyy nasevasti erittäin tarpeelliseen lausahdukseen "Meidän Tampereella ei ole tilaa rasismille eikä muulle syrjinnälle!"

Kuvia mielenosoituksesta voi seurata Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #ilmannatseja

Katso lauantai-iltana järjestettävän "Punainen kortti rasismille" -tapahtuman tiedot osoitteesta https://www.facebook.com/events/284025035713633 (ei vaadi sisäänkirjautumista)

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.