Talouskriisi ja kuntavaalit

17.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 38 / 17.10.2008

Euromaiden viime sunnuntaina tekemä päätös valmiudesta taata tarvittaessa pankkien välisiä lainoja ja työntää valtion pääomaa pankkien pönkittämiseksi näytti ainakin tilapäisesti rauhoittaneen markkinat ja johtaneen kurssinousuun pörsseissä. Keinottelutappioiden maksattaminen tavallisten veronmaksajien kustannuksella näyttäisi siis kannattavan.


Mitään varmuutta lääkkeen tepsimisestä pidemmällä aikavälillä ei ole. Valtapuolueet katsovat kuitenkin saaneensa ennen kunnallisvaaleja tekosyyn väistää oman politiikkansa itsekriittistä tarkastelua.


Tätä ei pidä sallia, sillä valtapuolueiden toiminta on ollut maamme talouden ja tavallisten suomalaisten kannalta erittäin vaarallista ja on jatkuessaan sitä kriisin ravistelemassa maailmassa tästä eteenpäinkin.


On ajettu pääomaliikkeiden vapautta, on viety valtionyhtiöitä pörssiin ja yksityistetty niitä, on purettu markkinoiden valtiollista sääntelyä, on edistetty jatkuvilla verohelpotuksilla pääomakeinottelua, on seurattu toimettomana tehtaiden lopettamisia ja työntekijöiden irtisanomisia, on ajettu alas valtion arava-lainajärjestelmää, on heikennetty ihmisten sosiaalista turvaverkkoa, on rapautettu ja yksityistetty kuntien palveluja ja niin edelleen. Tällä tavoin aiotaan jatkaakin, jos kansalaiset antavat vaaleissa siihen valtakirjan.


Finanssi- ja talouskriisien ennaltaehkäisyn ja tavallisten kansalaisten kriisien varalta suojelun kannalta valtapuolueiden politiikkaa voidaan luonnehtia ottamalla vertailukohta vaikka luonnononnettomuuksista. Se on kuin tsunamiin tai hirmumyrskyyn varautumista hävittämällä kaikki suojapadot ja hälytysjärjestelmät ja laiminlyömällä kaikki muutkin turva- ja varotoimet sekä sälyttämällä kaikki kustannukset mahdollisista tuhoista hengissä säilyvien ihmisten niskoille.


Ero on vain, että finanssi- ja talouskriisit eivät ole luonnononnettomuuksia, ne ovat seurausta voitontavoitteluun ja keinotteluun perustuvasta kapitalismista sekä ihmisten ja puolueiden sille alisteisesta oikeistolaisesta politiikasta


Siksi kunnallisvaalien lähestyessä on puhuttava nykyisestä kriisistä, valtapuolueiden vastuusta sen pahentamiseen ja siihen varautumisen laiminlyömiseen sekä kestävästä vaihtoehdosta tälle menolle. Aiheesta ja SKP:n vaihtoehdosta enemmän sivulla 6.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli