Tärkeä edustajakokous

08.06.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 23/2007

Suomen kommunistinen puolue pitää edustajakokouksensa äärimmäisen jännittävässä ja vastuullisessa tilanteessa. Tilannetta leimaa uuden porvarihallituksen ja työantajapiirien hyökkäys kansalaisten etuja ja oikeuksia vastaan sekä yhä uhkaavampi uuden suursodan vaara.


Kokouksessa päällimmäiseksi nousseekin sen hahmottelu, miten vasemmistovoimat sekä työtätekevät ja vähävaraiset ihmiset voisivat koota voimansa tätä oikeistohyökkäystä vastaan. Työväenluokan marxilaisena puolueena SKP:llä on riittävät aatteellis-poliittiset työkalut ja tarpeeksi avara näkökulma aloitteen esittämiseen tässä asiassa. Vastuu on sen mukainen.


Kokouksen tehtävänä on myös hälyttää imperialismin aggressiivisesta politiikasta ja sodan vaarasta. Maamme on johtoaan myöten ällistyttävän tietämättömyyden ja harhakuvien vallassa. Oikeistolaisen valtamedian ansiosta vallitsee yhtäältä lintukotomainen silmien sulkeminen ympäröivältä todellisuudelta, toisaalta vaarallinen Venäjän vastainen hysteria sekä pyrkimys hakeutua yhä tiiviimmin EU:n, Naton ja Yhdysvaltojen kylkeen. Todellisen maailmantilanteen valossa tämä on suoranaista kansallisen itsemurhan politiikkaa. SKP:n ja sen äänenkannattajan tehtävänä on paljastaa tosiasiat, puolustaa maamme itsenäisyyttä ja rauhantahtoista liittoutumattomuuspolitiikkaa sekä koota sodanvastaisia voimia toimintaan.


Näiden ja muiden kamppailukysymysten teoreettis-poliittisten perusteiden hahmottamisessa ja konkreettisten tehtävien jäsentämisessä ovat tärkeitä päivitettävä puolueohjelma, keskuskomitean poliittinen selostus, työelämäasiakirja, yhteistyövetoomus, kansainvälispoliittinen lausuma sekä tietenkin kokouksessa käytävä keskustelu ja kansainvälisten vieraiden antama panos.


Edustajakokous on myös lähtölaukaus niin valmistautumisessa ensi vuoden syksyn kunnallisvaaleihin kuin lähestyviin historiallisiin juhlatapahtumiin.


Ensi syksynä vietetään lokakuun vallankumouksen ja Suomen itsenäisyyden 90-vuotispäiviä, heti seuraavan vuoden alussa Suomen työväenvallankumouksen ja luokkasodan 80-vuotispäivää ja sitten SKP:n perustamisen 90-vuotispäivää. Myös monien marxilaisuuden perusteosten ilmestymisestä tulee kuluneeksi tasavuosia.


Juhlatapahtumien osalta SKP:llä on erikoisasema ja aivan erityinen vastuu totuudenmukaisen historiatietouden levittämisessä oikeistolaisten vääristelyjen vastapainoksi samoin kuin marxilaisen näkökulman esiin nostamisessa. Ja jotta tämä voidaan tehdä, on itse opiskeltava.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli