"Suurin suomalainen"

10.12.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

"Suurin suomalainen" on vihdoin saatu valituksi. Voiton vei eduskunnan emerita puhemies, valtioneuvos Riitta "Liehuva liekinvarsi" Uosukainen ja hopealle ylsi europarlamentaarikko, fil.tri. Lasse "Kilauta kaverille" Lehtinen. Pronssille kiri täysin yllättäen mustana hevosena uusi nuori ja tuore yrittäjä, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula "Kuhmon ja Kepun toivo" Lehtomäki.* * *Suurin suomalainen -äänestyksessä käytetty äänestysmenetelmä oli nyt koeajossa ja aiotaan seuraavaksi soveltaa presidentinvaalissa vuonna 2006.


Äänestys toimii samalla eri kännykkä- ja laajakaistaoperaattorien välisenä markkinaehtoisena edullisuusmittarina. Mitä halvemmat tekstiviestit ja mitä nopeammat nettiyhteydet, sitä useamman kerran kansalaisella on varaa ja aikaa äänestää omaa suosikkiaan.


Menetelmä on näin myös syvästi demokraattinen, sillä köyhälläkin on varaa äänestää siinä missä rikkaalla, kunhan on vain osannut valita oikean operaattorin. Voi jopa väittää, että tässä toteutuu eräänlainen varallisuuseroja tasoittava "äänestämisen progressiivisuus", kun tätä vastaavaa progressiivisuutta nyt yhä enemmän ollaan poistamassa verotuksesta.


Tosin, ajatelkaapa kuinka monta tekstiviestiä Aatos Erkolla (hs.) on tästä lähtien varaa lähettää sillä 1,4 miljoonalla eurolla, jonka summan hän nyt säästyy maksamasta valtiolle varallisuusveron poistuessa hallituksen tuoreen päätöksen mukaan.


Eli ei elämä ihan yksiselitteistä sentään vielä ole, ei.* * *Ei voi enää väittää, etteivätkö kansan ns. syvät rivit ole enää kiinnostuneita politiikasta. Eihän suurimmaksi suomalaiseksi sentään valittu Matti Nykästä, vaan kärkeen kolmekin poliitikkoa. Ja Mannerheim, Ryti ja Kekkonen ovat jopa toimineet maan presidentteinä – kuka nyt lyhyemmin, kuka pitempään.


Mutta ehkä Nykänenkin pärjää paremmin sitten kunhan pääsee linnasta vapaalle jalalle, kuten Rytin kohdalla kävi.* * *Ennen vanhaan kansa saatiin pysymään tyytyväisenä tai ainakin hiljaa tarjoamalla sille leipää ja sirkushuveja. Nykyään sama hoidetaan einespitsalla ja halvoilla tekstiviesteillä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli