Suomi eroon hyökkäys- ja huumesodasta

31.07.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 27 / 31.7.2009

Yhä useampien Euroopan Nato-maiden kansalaisten enemmistö haluaa näiden maiden joukkojen vetämistä pois Afganistanista. Esimerkiksi yli 60 prosenttia saksalaisista ja 52 prosenttia briteistä haluaa sitä. Mutta meillä Suomessa selvien asioiden sotkeminen vain jatkuu.


Suomessa poliittinen ja sotilasjohto peittelevät itsepintaisesti sitä, että Suomi osallistuu Afganistanissa sotaan ja on sotaa käyvä maa. Edelleen puhutaan rauhanturvaamisesta ja YK:n mandaatista. Niin kuin USA:n ja Naton varsinaista sotaa käyvien joukkojen aputehtävien hoitaminen ei olisi sotaan osallistumista ja niin kuin vanha YK:n mandaatti olisi jokin tae puhtoisesta toiminnasta. YK:n mandaatilla on sodittu ennenkin.


Tärkein asia mikä halutaan salata on Afganistanissa käytävän sodan luonne ja suomalaisjoukkojen siellä olon perimmäinen syy. Puhutaan maan vakauttamisesta, terrorismin ja ääri-islamismin torjunnasta, huumekaupan estämisestä ja naisten suojelusta.


Todellisuudessa Afganistanissa käydään yhä enemmän kansanmurhasodan luonteista hyökkäys- ja miehityssotaa ja sitä käydään USA:n taloudellisten ja geostrategisten etujen vuoksi. Ja USA:n tahdosta Nato-maat sekä muu "halukkaiden koalitio" on vedetty mukaan. Sota on vasta toissijaisesti sisällissota. Mitenkäpä täysin ulkomaisten miehittäjien tuesta riippuvainen nukkehallinto kykenisi olemaan ilman ulkomaisia isäntiään mikään sisällissodan osapuoli.


Mitä tulee terrorismiin ja ääri-islamismiin, USA:n CIA ja Pakistanin tiedustelupalvelu ISI perustivat, rahoittivat ja aseistivat 1970-luvun lopulta lähtien afgaanien islamistisen sissiliikkeen, josta myöhemmin kehittyi al-Qaidaksi sanottu terroristiverkosto. Tätä luottoporukkaa USA käytti myös Jugoslavian ns. hajoamissodissa. USA:lla oli myös läheiset suhteet valtaan nousseisiin talebaneihin, eikä välien viilenemistä aiheuttanut talebanien sortokomento vaan öljyputkireittejä koskenut erimielisyys.


Huumetuotanto ja huumekauppa taas vähenivät jyrkästi talebanien valtakaudella, mutta ovat kasvaneet vuosi vuodelta ennätystasolle USA:n ja Naton miehityksen aikana. USA:lla on alusta lähtien ollut avainrooli laittoman huumeteollisuuden laajentamisessa Afganistanissa. Tunnettuja huumeparoneita on myös Hamid Karzain nukkehallituksessa ja -parlamentissa.


Mitä taas tulee naisten suojeluun, niin varmaa on, etteivät ainakaan miehityssota ja siviilien summittaiset pommitukset naisten asemaa paranna.


Suomalaisjoukkojen Afganistanissa olon perimmäinen syy puolestaan on Suomen Nato-kelpoisuus ja Suomen oikeistopiirien sekä USA:n ja Naton johdon halu liittää maamme sotilasliittoon, ei mikään muu. Tämän ei pitäisi olla epäselvää kenellekään, joka on vaivautunut lukemaan Tiedonantajassa keväällä julkaistun juttusarjan Suomen (ja Ruotsin) yhä tiiviimmästä kytkemisestä Natoon ja Afganistanin sotaan osallistumisen roolista siinä. Kuten suomalaisten SS-miesten "panttipataljoona" taisteli kaukomailla Suomen ja Natsi-Saksan sotaliiton varmistamiseksi, samaan tapaan suomalaiset sotilaat ovat Afganistanissa Suomen lopulliseksi integroimiseksi Natoon.


Joidenkin asiantuntija-arvioiden mukaan nykyinen Afganistanin sota on Natolle ja sen hanslankareille yhtä väistämättömästi tappioon päättyvä kuin Britannian 1800-luvulla ja Neuvostoliiton 1980-luvulla käymät sodat. Mutta Suomen johdossa kai ajatellaan, että jos hävitään, niin hävitään sitten Naton rinnalla.


Nyt on voimistettava vaatimusliikettä suomalaissotilaiden vetämiseksi pois Afganistanista ensitilassa – ennen seuraavaa sinkkiarkkua.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Arkiston arkiston artikkeli