Suomen lopetettava sotaseikkailut heti

21.09.2010 - 09:10
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Militääririntamalla on vilskettä ja vipinää. Suomen merivoimat isännöi parhaillaan Naton massiivista sotaharjoitusta Pohjois-Itämerellä, Saaristomerellä, Suomenlahden suulla, Ahvenanmerellä ja Pohjanlahdella. Kenen luvalla ja valtuutuksella, voisi kysyä. Mutta maamme osallistumiseen sotaliiton toimintoihin ei ole enää pitkään aikaan kysytty lupia. Kansalle puuhat paljastuvat vähän niin kuin Natsi-Saksan asevoimien rantautuminen Suomeen vuonna 1940 – yllättäen ja pyytämättä.

Viime tiistain Presidenttifoorumissa sekä presidentti Tarja Halonen että ulkoministeri Alexander Stubb ounastelivat, että suomalaisjoukkojen USA:n ja Naton sotaan Afganistanissa osallistumisen takaraja voisi olla vuosi 2015. Mihin tällainen ounastelu perustuu, siitä ei ole mitään selvyyttä. Tämä ounastelu on yhtä tyhjän päällä kuin Barack Obaman puheet USA:n joukkojen vetäytymisen ”mahdollisesta” alkamisesta ensi vuoden heinäkuussa tai Britannian pääministerin David Cameronin puheet brittisotilaiden vetäytymisen ”mahdollisesta” alkamisesta jo tänä vuonna. Monien sotilasasiantuntijoiden mukaan Afganistanissa voidaan joutua sotimaan ainakin kymmenestä kahteenkymmeneen vuoteen. Jopa neljääkymmentä vuotta on veikkailtu.

Taivaanrannan maalailun sijasta Suomen on vetäydyttävä pois rikollisesta sodasta pikaisesti, jo lähikuukausien aikana. Mitä kauemmin Afganistanissa ollaan, sitä vaarallisemmaksi suomalaissotilaiden tilanne käy ja sitä pahemmin Suomi ryvettää itsensä tässä jättimäisessä rikoksessa.

Suomen johdon idioottimaisuuden ja/tai orjamaisuuden huipentuma on päätös lähettää miinalaiva Pohjanmaa osallistumaan 11,6 miljoonan euron kustannuksin lännen uuskolonialististen valtojen Atalanta-operaatioon Somalian aluevesille. Operaatiota perustellaan Somaliaan menevien ruokakuljetusten suojaamisella paikallisilta ”merirosvoilta” ja al-Qaidalta, kuinkas muuten. Todellisuudessa kyse on USA:n ja Naton uudesta hyökkäyksestä Somaliaan, Intian valtameren ottamisesta niiden valvontaan ja viime kädessä Afrikan uudelleen kolonisoinnista.

Somalian aluevesillä on toki ihan oikeitakin merirosvoja, mutta suurin osa ”merirosvoiksi” leimatuista on tavallisia kalastajia, jotka yrittävät panna lopun sille, että EU-maiden laivat dumppaavat Somalian rannikolle ydinjätteitä, lyijyä ja raskasmetalleja sekä rosvoavat maan suurinta luonnonvaraa, merenantimia. EU-maiden valtavat troolarit ovat varastaneet satojen miljoonien dollarien edestä tonnikalaa, rapuja, hummereita ja muita mereneläviä, mikä on johtanut siihen, että paikalliset kalastajat perheineen ovat menettäneet elinkeinonsa ja näkevät nälkää. Nyt tämän rikoksen peittämiseksi militarisoidaan ruokakuljetusten varjolla Somalian aluevesiä.

Maamme johdon pitäisi mennä maailmanpolitiikan ja Afrikka-tietouden alkeiskurssille. Mutta USA:n ja Naton orjamaista myötäilyä vastaan ei taitaisi auttaa sekään?

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.