SKP:n Väisänen: Suomi irti sodista ja Natosta

24.10.2016 - 11:30

YK:n peruskirja astui voimaan 24. lokakuuta 1945. Tätä päivää on vietetty kansainvälisenä YK:n päivänä vuodesta 1948 lähtien. Suomessa YK:n päivä on vakiintunut liputuspäivä ja suomalainen rauhanliike puhuu yhden päivän sijaan rauhanviikosta asevarustelun lopettaminen kärkenä.

YK:n keskeisenä päämääränä on edistää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta sekä terveyttä, taloudellista yhteistyötä, kansakuntien välisiä ystävällisiä suhteita ja kulttuurienvälistä ymmärtämystä. Sen tavoitteena on myös toimia foorumina, jossa kaikkien maailman maiden edustajat voivat kohdata ja vaikuttaa

– On hyvä, että puolueessa parhaillaan käynnissä olevan ohjelmakeskustelun kautta tulee selkeäksi miten keskeisessä asemassa juuri rauhan kysymykset ovat Suomen kommunistisen puoleen politiikassa. 2000-luvun sosialismin rakentamisessa osallistuvalla demokratialla ja sellaisella rauhan politiikalla, jossa Suomi pidetään irti sodista, sotaharjoituksista ja Natosta on keskeinen merkitys, sanoo juuri Kuopiosta SKP:n puolueohjelman päivittämisen seminaarista palannut puheenjohtaja JP Väisänen.

Tänään YK:n rauhanviikon maanantaina marssitaan eri puolilla Suomea rauhan puolesta. Katso tilaisuudet täältä >>>

 

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.