SKP:n kannattajakorttien keräys alkoi

01.06.2011 - 12:13
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kommunistit ovat aloittaneet kannattajakorttien keräämisen Suomen kommunistisen puolueen palauttamiseksi puoluerekisteriin. / Marko Korvela |

Kokoomuksen johdolla tapahtuvalle politiikalle ja oikeistopopulismille tarvitaan radikaali vasemmistolainen vaihtoehto. Siksi kommunistit ovat aloittaneet kannattajakorttien keräämisen Suomen kommunistisen puolueen palauttamiseksi puoluerekisteriin.

Lain mukaan puolue, joka ei ole saanut kansanedustajaa kahden vaalikauden jälkeen, joutuu keräämään 5 000 kannattajan allekirjoitukset, jotta se merkitään takaisin puoluerekisteriin.

Samalla kun SKP kerää kannattajakortteja, se kutsuu myös uusia jäseniä mukaan voimistamaan vastarintaa ja rehellistä vasemmistolaista vaihtoehtoa oikeistolaiselle politiikalle.

Miksi SKP tarvitaan?

Eduskuntavaalien tulos oli SKP:lle tappio, joka vaatii uusia johtopäätöksiä. Niistä käydään SKP:ssä keskustelua ja siitä tehdään yhteenvetoa elokuun lopulla.

Samalla vaalien jälkeen kokoomuksen johdolla alkaneet kuuden puolueen hallitusneuvottelut osoittavat selvästi sen, että ilman kommunistista puoluetta ei ole myöskään selkeää vasemmistolaista vaihtoehtoa. SDP:n ja Vasemmistoliiton sopeutuminen oikeistolaiseen politiikkaan näkyy myös monissa kunnissa, ay-liikkeen johdossa ja EU-politiikassa.

Yhteiskunnallisten ongelmien kärjistyessä tarvitaan politiikkaa, joka ei tyydy vain ”torjuntavoittoihin”. Tarvitaan kapitalisminvastaista luokkataistelua, marxilaista aatteellisuutta, joukkotoimintaa ja kansainvälistä solidaarisuutta. SKP:n voimistaminen antaa myös lisää mahdollisuuksia koota jatkossa laajempaa vasemmistolaista ja punavihreää yhteistyötä.

Kommunistien voimien kokoaminen

SKP on vaalien jälkeen uudistanut esityksensä kommunistien voimien yhdistämisestä. SKP ei asettanut keskusteluille ennakkoehtoja.

Kommunistinen Työväenpuolue vastasi ilmoittamalla, että se ei ryhdy mihinkään järjestöllisiä kysymyksiä koskeviin keskusteluihin. KTP:ssä toimii runsaat sata jäsentä. Myös Suomen työväenpuolue haluaa jatkaa omaa toimintaansa. Tässä lähinnä KTP:stä erotettujen perustamassa puolueessa toimii muutamia kymmeniä jäseniä. SKP:ssä on jäseniä lähes 2 500.

Kuka voi allekirjoittaa?

Kannattajakortin voi allekirjoittaa jokainen, joka on äänioikeutettu eduskuntavaaleissa. Allekirjoittajan pitää olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen.

Lain mukaan kortti pitää allekirjoittaa omakätisesti. Sitä ei voi allekirjoittaa netissä, mutta SKP:n kotisivuilta www.skp.fi voi tulostaa kortteja. Asetuksen mukaan kortti pitää monistaa vähintään 120 gramman paperille.

Mihin allekirjoitus sitoo?

Täyttämällä kannattajakortin tukee SKP:n merkitsemistä puoluerekisteriin. Allekirjoitus ei sido mihinkään muuhun. Korteista ei tehdä rekisteriä. Oikeusministeriö tarkistaa ne ja sen jälkeen kortit hävitetään.

Kannattajakortteja saa SKP:n piirijärjestöistä ja SKP:n toimistolta (Haapaniemenkatu 7-9B, 00530 Helsinki). Puolueen jäsenet saavat kortteja ensi viikolla myös jäsenkirjeessä.

Piireissä toimintaa

SKP:n piireissä on jo tehty suunnitelmia erilaisista tempauksista ja kampanjoista kannattajakorttien keräämiseksi. Esimerkiksi SKP:n Kuopion piirijärjestö päätti viikonloppuna vuosikokouksessaan käynnistää kannattajakorttikampanjan, jossa nimiä kannattajakortteihin kerätään erilaisissa kesätapahtumissa ja toreilla.

– Kannattajakorttien keräämiseen yhdistetään jäsenhankinta ja Tiedonantajan tilaushankinta, lisää piirisihteeri Asko Julkunen.

Myös Lapissa ollaan liikkeellä kannattajakorttien merkeissä. Lapin piirisihteeri Tapio Siirilä kertoo, että perjantaina 10. kesäkuuta jalkaudutaan Kemin kävelykadulle keräämään nimiä kortteihin ja myymään Tiedonantajaa.

SKP kannattajakortteja on mahdollisuus täyttää muun muassa:

Helsingissä Hakaniemen markkinoilla su 5.6. klo 12-14 ja Maanantaiklubilla ma 6.6. klo 18.30 alkaen

Rovaniemellä Lordi-aukiolla pe 3.6 klo 11 alkaen.

Vantaan Tikkuraitilla to 9.6. kello 14-16

Espoon Alakivenlahden torilla to 9.6. kello 16-17

Hyvinkään torilla la 18.6. kello 10-12

Kemissä kävelykadulla pe 10.6. klo 11 alkaen

Tampereella Keskustorin markkinoilla ma 6.6. klo 8.30 alkaen

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.