SKP:n ehdokaslista entistä monipuolisempi

26.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 4/2007.

Eduskuntavaalipäivä lähestyy ja ehdokaslistat täydentyvät. SKP on maalisvaaleissa vahva tekijä entistä monipuolisemmalla listalla.


Ehdokkaiden joukosta löytyy niin miehiä, naisia kuin nuoria, maahanmuuttajia ja järjestöaktiiveja. Kulttuurikenttä ja ay-liike ovat hyvin edustettuna.


Mukana on myös ehdokkaita, jotka ovat aiemmin olleet mukana muissa poliittisissa ryhmissä. Esimerkiksi Vasemmistoliitosta tulleita ehdokkaita on kymmenkunta.


Lopulliset ehdokaslistat jätetään 6. helmikuuta.




Nuorten ehdokkaiden esiinmarssi



Ylioppilaslehti teki tammikuun puolivälissä vertailun eri puolueiden nuorista ehdokkaista. SKP sijoittui vertailussa kärkipäähän. Puolueella on kolmanneksi eniten nuoria ehdokkaita koko maassa, 33 kappaletta, eli enemmän kuin yhdelläkään hallituspuolueella Lähes joka neljäs eduskuntaan SKP:n listoilta pyrkivä on alle 30-vuotias.


Nuorten osuus koko ehdokasmäärästä on myös kasvanut edellisvaaleihin verrattuna toiseksi eniten, noin seitsemän prosenttiyksikköä.


Alle kolmikymppisiä ehdokkaita löytyy useimmista vaalipiireistä. Mukana ovat esimerkiksi Irene Grönroos, Linda Wallgren ja Jussi-Petteri Lappi Helsingistä, Tanja Pelttari ja Annika Salo Uudeltamaalta, Mirva Tossavainen ja Petra Packalén Pirkanmaalta, Camilla Kantola Varsinais-Suomesta, Vesa Rasikko ja Aapo Toivanen Satakunnasta, Aino Kainulainen Keski-Suomesta, Jesse-Pekka Rautiainen Hämeessä, Lasse Rasinkangas Oulussa sekä Emmi Tuomi Lapista.




Kulttuuripiirit aktivoituneet



Eri alojen taiteilijat ja kulttuurin parissa muuten työskentelevät ovat aktivoituneet vaalityöhön niin ehdokkaina kuin tukiryhmissä.


Helsingissä ehdolle ovat asettuneet näyttelijä Anneli Sauli, taidegraafikko Kari Lindström, käsitetaiteilija Juha-Pekka Väisänen sekä sitoutumattoman asukaslistan Seppo Lampela alias rap-artisti Steen1


Maakunnallista panosta tuovat Hämeen piirissä lahtelaiset näyttelijät Ritva Sorvali ja Hannu Salminen sekä Joensuun kaupunginteatterissa näyttelevä Arto Heikkilä. Uudellamaalla on ehdolla kirjailija Matti Rossi ja muusikko ja soitonopettaja Tommi Lievemaa. Pirkanmaalla mukana näyttelijä Jani Moilanen ja pitkän linjan rokkari Kari Peitsamo, joka juhlistaa 30-vuotista uraansa julkaisemalla 7. helmikuuta uuden levyn.




Ay-liike ja maahanmuuttajat edustettuna



SKP:n listoilla ovat edustettuna hyvin myös ay-liikkeen eri sektorit. Listoilla on muun muassa Rakennusliiton, Paperiliiton, JHL:n, PAM:n, Toimihenkilöunionin ja Tehy:n aktiiveja.


Uudenmaan vaalipiirissä on ehdokkaana espoolainen varatuomari ja SAK:n pitkäaikainen lakimies Arjo Suonperä sekä järvenpääläinen luottamusmies Eira Storm.


SAK:n paikallisjärjestön johtoelimissä Riihimäellä vaikuttava SKP:n Rakennusliiton ryhmän vetäjä Reijo Sutinen on ehdolla Hämeen vaalipiirissä ja PAM:in varapääluottamusmies Jarmo Åsnabrygg Helsingissä.


Maahanmuuttajista on syytä mainita kenialainen Esther Leander, työvoimaneuvoja ja Suomen pakolaisapu ry:n hallituksen jäsen Hämeestä ja Iranista pakolaisena muuttanut, maahanmuuttajien tulkkina toimiva Soran Zaki Uudenmaan vaalipiirissä. (TA)



* Lue lisää aiheesta osoitteesta www.skp.fi

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli