SKP vaatii presidentinvaalissa ulkopolitiikan pääkysymykset esille

25.01.2012 - 12:06
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Nato-jäsenyyttä vastaan, rauhanpolitiikan ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta! / Marko Korvela |

Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella kokoomuksen Sauli Niinistön kannatus putosi galluppien ennustamasta, Pekka Haavisto nousi toiselle kierrokselle, Paavo Lipposen tulos oli katastrofaalinen tappio SDP:lle ja Timo Soini jäi alle puoleen Perussuomalaisten kannatuksesta, arvioi Suomen kommunistisen puolueen poliittinen toimikunta.

Keskustelu ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta ei noussut ensimmäisellä kierroksella siihen asemaan, joka sillä pitäisi olla presidentinvaalin tärkeimpänä asiana. Pekka Haavistolla on mahdollisuus haastaa Niinistö ottamalla selvästi kantaa sotaa ja Nato-jäsenyyttä vastaan, rauhanpolitiikan ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta, todetaan poliittisen toimikunnan tiistaina hyväksymässä lausumassa.

Eurokriisi ja laman uhka korostavat presidentin roolia myös perusoikeuksien, tasa-arvon ja solidaarisen kehityksen puolestapuhujana. On tärkeä avata näköaloja kriisin ratkaisemiseksi tavalla, joka ei heikennä sosiaalista turvallisuutta eikä kavenna demokratiaa.

Vasemmistolle vaalitulos oli kaikkien aikojen heikoin. Se vaatii poliittisia johtopäätöksiä. Vasemmisto ei tarjoa vaihtoehtoa tukemalla Nato-johtoista sotaa Afganistanissa, entistä kovempaa uusliberalismia toteuttavia eurokurisopimuksia, kurjistamispolitiikkaa ja kokoomuksen johdolla valmisteltavia kuntien lopettamislistoja.

Vaikka presidentinvaalin toisella kierroksella ei ole vasemmistolaista ehdokasta, on myös tässä tilanteessa tärkeä äänestää ja ottaa kantaa kokoomuksen ja pääomapiirien isolla rahalla presidentiksi ajamaa Niinistöä vastaan, SKP:n poliittinen toimikunta katsoo.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (25 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.