SKP kokoaa Helsingissä vaihtoehtoa eduskuntavaaleihin

16.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 24/2006.

Eduskuntavaaleihin tarvitaan vaihtoehto julkisten palvelujen heikentämiselle, jatkuville irtisanomisille, EU-komennolle ja Nato-hankkeille. Suomen kommunistinen puolue kokoaa eduskuntavaaleihin vasemmistolaista ja punavihreää ehdokaslistaa.


SKP:n Helsingin piirijärjestö on aloittanut ehdokasasettelun ja myös keskustelut viime kunnallisvaaleissa alkaneen vaaliyhteistyön jatkamisesta Asukkaiden Helsinki –listan kanssa.


Tähän mennessä ehdokkaaksi SKP:n listalle Helsingissä on esitetty pätkätyöläinen Irene Grönroos Tapanilasta, kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen Pirkkolasta, toimittaja Tytti Kotilainen Pikku-Huopalahdesta, postinjakaja Tuomo Kuivamäki Pitäjänmäeltä, toiminnanohjaaja Rafael Lehtinen Kivikosta (sitoutumaton), taidegraafikko Kari Lindström Kumpulasta, erityislastentarhanopettaja Hannele Salava Itä-Pasilasta, työsuojeluinsinööri Tapio Siirilä Viikinmäestä, lääkäri Esa Tulkki Kruununhaasta, käsitetaiteilija ja yksityisyrittäjä Juha-Pekka Väisänen Merihaasta ja palveluvastaava Jarmo Åsnabrygg Arabianrannasta.


Ehdokasasettelu jatkuu ja yhteensä vaaliliitto tulee asettamaan täyden listan ehdokkaita.




Kuilu kansalaisten ja eliitin välillä



Kansalaisten enemmistön ja poliittisen eliitin välillä on nyt syvä kuilu. Se näkyy esimerkiksi suhtautumisessa tuloeroihin, kuntien palveluihin, Euroopan unioniin ja Natoon, toteaa SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.


– Eduskunnasta puuttuu selkeä vasemmistolainen ja punavihreä oppositio ja vaihtoehto. Myös Vasemmistoliitto ja vihreät pyrkivät hallitukseen jatkamaan nykymenoa, vaikka kokoomuksen kanssa.


SKP:n vaalityö Helsingissä on käynnistynyt kesätapahtumissa, joita riittää joka viikolle. Heinäkuussa aiotaan ottaa EU:n työ- ja sosiaaliministerit vastaan mielenosoituksella yhdessä muiden EU-politiikkaa vastustavien kanssa. Elokuun alusta ehdokkaat ja heidän tukiporukkansa alkavat kiertää toriteltan kanssa lähiöiden ostareilla tapaamassa helsinkiläisiä ja keräämässä evästyksiä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli