Sieppaus Bagdadissa

17.11.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 42/2006.

Tiistaiaamuna Irakin pääkaupungissa Bagdadissa siepattiin opetusministeriön alaisesta virastosta noin 150 sunnimiestä, joista osa on tiettävästi nyt vapautettu. Sieppaajat olivat pukeutuneet nukkehallinnon poliisin univormuihin. Paikalla olleet kaksi poliisipartiota eivät tehneet mitään estääkseen sieppauksen.


Siepattuja kuljettaneet autot ajoivat Sadr Cityyn ja ohittivat matkalla kolme USA:n tarkastuspistettä ilman, että amerikkalaiset yrittivät pysäyttää niitä.


Nukkehallinnon sisäministeriö väitti tiistai-iltana pidättäneensä viisi korkea-arvoista poliisia epäiltyinä osallisuudesta sieppaukseen.


Tapauksen yhteydessä on taas viittailtu sekä vastarintaliikkeeseen että uskonryhmien väliseen väkivaltaan. Tiettävästi vastarintaliike ei ole kuitenkaan syyllistynyt maanmiestensä sieppauksiin. Uskonryhmien välillä puolestaan ei ole aitoa väkivaltaa saati sisällissotaa. Irakilainen yhteiskunta on ensisijassa heimoihin, ei uskonryhmiin perustuva. Heimot, suvut ja jopa perheet koostuvat sekä shiia- että sunnimuslimeista samoin kuin kristityistä ja uskonnottomista....



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!