Sen mukavamman Bushin elämää

26.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 4/2007.

Vuoden 1978 alussa Ison-Britannian levymyyntimarkkinoista kilpailivat niin punk-aalto kuin diskobiitti. Tammikuun 21. päivä julkaistiin kuitenkin single, joka rikkoi silloisen musiikillisen hegemonian lähtemättömällä tavalla. Kyseisellä levyllä lauloi vasta 19-vuotias laulaja-lauluntekijä Kate Bush, joka esitti oman kappaleensa Wuthering Heights.


Vaikka musiikkitoimittajat kuvasivat Bushin laulua "ärsyttäväksi ulinaksi, joka kuulostaa Patti Smithin ja Hooverin pölynimurin yhdistelmältä", eteerinen ja melodinen single nousi listaykköseksi ja aloitti Bushin jo kohta kolmekymmentä vuotta kestäneen menestyksekkään uran.


Mediassa Bush on pitänyt yllä arvoituksellista imagoa, ja hänen yksityiselämästään on tiedetty vain vähän. Kustannusyhtiö Like julkaisi syksyllä Rob Jovanovicin kirjoittaman elämäkerran, joka avaa ovea erakkonakin pidetyn taiteilijan uraan ja sielunelämään.




Kaikkien aikojen lahjakkain



Rob Jovanovic on englantilainen pitkän linjan musiikkitoimittaja. Hän haastatteli teosta varten Kate Bushin elämää läheltä seuranneita työtovereita, studiomuusikkoja ja koreografeja. Itse päähenkilö kieltäytyi haastattelupyynnöistä, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoittaja on joutunut tyytymään paljolti toisen käden lähteisiin.


Jovanovic kirjoittaa kirjan johdannossa, miten Kate Bush on todennäköisesti Ison-Britannian kaikkien aikojen lahjakkain naispuolinen lauluntekijä. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä....



MARKO KORVELA



Arvio kirjasta: Rob Jovanovic: Kate Bush -elämäkerta. Suomennos Anni Sumari. Like Kustannus 2006, sivuja 230.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli