Sata vuotta meni jo mutta matka jatkuu

06.03.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 9 /6.3.2009

Onhan se aika hupaa, että mies laittaa Kallion kirjaston seinille ensimmäisen maalaustensa näyttelyn vasta silloin, kun kelloon on tullut maagisen pyöreä luku – sata vuotta.


Nyt on menossa toinen näyttely Kinaporin palvelukeskuksessa. Veikko Porkkala on kuitenkin vaatimaton taiteen tekijä – ollaan enemmän puuseppää, ammattiyhdistysmiestä ja työväenluokan palvelijaa kuin kuvantekijää. Mutta turhaan on maalari ujostellut. Kyllä hänellä on taito hyppysissään tässäkin lajissa.


Onneksi ystävät saivat Veikon esittelemään tuotantoaan. taso on sen verran korkea. Porkkalan taiteellisesti parhaat työt liittyvät erilaisiin maisemiin, joista merinäkymät ovat ehdotonta kärkeä.


Näyttelytöiden joukossa on myös tärkeitä dokumentaarisia aiheita, mm. kolme akvarellia vankisellistä, jossa Veikkoa varmuuden vuoksi pidettiin turvasäilössä sodan aikana, kun Suur-Suomea yritettiin laittaa maailmankartalle.


Muutakin henkilökohtaisiin kokemuksiin liittyvää löytyy Kinaporin palvelukeskuksen näyttelystä – kuvia Halonginlahdelta Vietnamista, maalaus sanatorion hoitajattaresta ja hänen koirastaan DDR:stä sekä muistoja nuoruuden asumuksista ja asuinkaupungeista.


Veikko Porkkalan näyttelyssä sekoittuvat pitkän elämän kuvalliset muistot matkoilla tehtyihin maalauksiin ja taiteellisella kunnianhimolla toteutettuihin, korkeatasoisiin teoksiin.



KARI LINDSTRÖM



*Matkalla sata vuotta -taidenäyttely nähtävillä arkisin kello 8-16 koko maaliskuun ajan. Palvelukeskus Kinapori, 2. kerros, Kinaporinkatu 9. A, sisäänkäynti myös Hämeentien puolelta.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli