SAK:n aktiivit vaativat: poliittinen lakko!

23.01.2018 - 14:15
(updated: 23.01.2018 - 14:23)
Stop!-mielenosoitus Helsingissä syyskuussa 2015. Kuva Toivo Koivisto.

Pomppulinnameininki ei nyt riitä – ay-liikkeen on näytettävä voimansa, todettiin Helsingin Messukeskukseen kokoontuneen SAK:n edustajien puheenvuoroissa tiistaina. Monet vaativat, että 2. helmikuuta ei järjestetä vain mielenosoitusta vaan poliittinen lakko.

Rakennusliiton Jari Jääskeläinen muistutti, että kilpailukykysopimus solmittiin pyssynpiippu ohimolla, pakkolaeilla uhaten. Nyt kiky-sopimusta on rikottu, eikä sitä voi katsoa sormien läpi.

– Toivon, että 2. helmikuuta on lakkopäivä.

Sirkka-Liisa Kähärä JHL:stä sanoi, että aktiivimallilla hallitus ja eduskunnan enemmistö haluaa nujertaa sekä työläiset että työttömät. Käynnissä on järjestelmällinen hyvinvointivaltion rapauttaminen, ja aktiivimalli on vain osa tätä suunnitelmaa.

– Aktiivimalli on sortoa, ja ay-liike ei voi koskaan hyväksyä sortoa, sanoi Kähärä.

Voimannäytön paikka

Ihmisillä pitää olla aidosti mahdollisuus osallistua mielenosoitukseen ilman rankaisun ja uhkailun pelkoa.

– Ainoa keino tähän on sulkea työpaikat. Sitä kautta saadaan myös painetta hallitusta kohtaan, totesi Teollisuusliiton Nina Mäntylä.

"Puristetaan hallitusta sieltä missä tuntuu."

Jape Lovén AKT:stä korosti, että nyt tarvitaan tekoja, jotta ihmiset valitsevat liiton jäsenyyden pelkän Loimaan kassan sijasta. Touhu ei lopu kokouksilla eikä kauniilla puheilla. Nyt on tekojen aika

– Satamatyöläisten tervehdys: puristetaan hallitusta sieltä missä tuntuu. Meidän pitää olla solidaarisia. Pysäytetään työt 2. helmikuuta koko päiväksi. Jos hallitus ei sittenkään herää, meidän on oltava valmiita lisätoimenpiteisiin.

Pelkät puheet eivät riitä – on vastarinnan aika. Kaikki mukaan Helsingin Senaatintorille 2. helmikuuta näyttämään joukkovoimaa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.