Sähköpiippujen maa

16.12.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta 46/2005.

Kun sivistynyt suomalainen vierailee Idässä tai Etelässä, hän nyrpistää nenäänsä: tällä tavalla ei tehtaiden ja tupakoitsijoiden meillä koskaan sallittaisi myrkyttää tavallisten kansalaisten hengitysilmaa! Mutta hänelle tuskin juolahtaa mieleen, että moni Euroopan sivistysmaista tuleva matkailija voi kohta rypistää otsaansa, kun yllättävä päänsärky tai pahoinvointi kertoo heille suomalaisen ympäristönsuojelun alikehityksestä. Kyse ei ole "rahan hajusta" puunjalostuspaikkakunnilla, vaan holtittomasti käytetystä sähkömagneettisesta säteilystä, jonka vaarat alkavat olla yhä useampien ulkomaalaisten tiedossa.


Suomen puhtaudella ratsastavien markkinamiesten kauhukuva tulee väistämättä mieleen, kun lukee syksyllä ilmestynyttä kirjaa Ihmiskunta ja langaton peli. Tämän viime keväänä Ruotsissa ilmestyneeseen kirjaan Spelet om 3G, Fakta och desinformation i det trådlösa samhället perustuvan teoksen taustalla ovat muualla paljon huomiota herättäneet ympäristökamppailut kännykkämastoja ja uusien langattomien teknologioiden käyttöönottoa vastaan. Esimerkiksi Baijerin osavaltiossa Saksassa uusien kännykkäverkkojen vastustajat keräsivät viime kesänä 400 000 nimeä adressiinsa.....



OLLI TAMMILEHTO



Mona Nilsson, Tytti Enroot-Nortes, Christian Blom, Mirja Ruokoranta ja Risto Juusela: Ihmiskunta ja langaton peli, Panoksina terveys, talous ja ympäristö. HouseProtector/EMF-books, Järvenpää 2005.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli