Rokkari ja saarnamies Joukkovoimassa

18.03.2016 - 09:15
Kari Peitsamo pitää Joukkovoimaa positiivisena ja myönteisenä asiana. Kuva Toivo Koivisto.

Rokkari ja saarnamies Kari Peitsamo esiintyi Hakaniemessä Joukkovoima-mielenosoituksessa täydelle torille.

– Saatuani kutsun tulla esiintymään, vastasin heti myöntävästi. Nyt tuntuu siltä, että Suomessa alkaa olla samanlainen meininki kuin mitä Euroopassa on ollut jo vuosia: ihmiset nousevat EU-diktatuuria vastaan, liittoutuvat yhteen Sipilän hallitusta vastaan, ryhtyvät sanalla sanoen puolustamaan oikeuksiaan ja suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Peitsamo pitää Joukkovoimaa positiivisena ja myönteisenä asiana.

– Oli aivan mahtavaa olla lavalla ja olin otettu siitä, kuinka hyvin kuulijat tunsivat kappaleeni Perseitä, perseitä, perseitä.

”Ehdokkaaksi saa kysyä”

Peitsamo on ollut SKP:n ehdokkaana eri vaaleissa.

– Olen aina ollut sitoutumattomana ehdokkaana. Kymmenen vuoden ajan osallistuin kaikkiin vaaleihin ja pärjäsin varsin hyvin. Ylpeänä voin sanoa, että olin yleensä aina listan kärjessä. Tällä hetkellä minulla ei ole resursseja tehdä politiikkaa, koska opiskelu ja keikkailu ammattina vievät niin paljon aikaa.

Tullaanko Peitsamoa vielä näkemään SKP:n ehdokkaana?

– Koskaan ei pidä sanoa, että ei tulla. Olen mielestäni kuitenkin antanut itsestäni sen statementin, minkä voin antaa. Jos ja kun luottamustehtäviin valitaan, niin niiden hoitaminen vaatii kokopäiväistä paneutumista ja hyvin vahvaa sitoutumista. Olen ehkä itse kuitenkin turhan boheemi poliittisten luottamustoimien hoitamiseen.

– Mikäli yhteiskunnallinen tilanne sitä vaatii ja kysytään ehdokkaaksi, niin en kategorisesti sano, ettei missään tapauksessa enää ehdokkaaksi. Minulta saa ja voi aina kysyä.

”Sykähdyttävä mielenosoitus”

Miltä mielenosoitus on mielestäsi vaikuttanut?

"Sipilä onkin ehkä kokoomuslaisempi kuin kokoomus itse."

– Tällaiset tilaisuudet ovat sykähdyttäviä. Leikkauspolitiikan vastustaminen on koonnut paikanpäälle tuhansia ihmisiä. Leikkauspolitiikka on yksiselitteisesti kokoomuslaista politiikkaa ja vaalien jälkeen koko Suomen kansa oli pettynyt, kun pääministeri Sipilä paljasti todelliset karvansa. Sipilä onkin ehkä kokoomuslaisempi kuin kokoomus itse. Se että noustaan tätä politiikkaa vastaan, on täysin linjassa oman aatemaailmani kanssa, koska kaikkea poliittista toimintaani on määrittänyt kokoomuksen vastustaminen.

Peitsamo ei säästele sanojaan ylistäessään mielenosituspäivää: paikalle saapuminen oli ainoa varteenotettava vaihtoehto.

– Tämä on niin hieno ja tärkeä päivä, että villit hevosetkaan eivät olisi saaneet minua pysymään täältä poissa. Esittämäni biisi Perseitä, perseitä, perseitä kuvaa mielestäni osuvasti näitä hallituksen kolmea jätkää, Peitsamo päättää rock-lyyrikolle ominaisella lennokkuudella.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.