Riitta Tynjä valittiin Demokraattisen sivistysliiton puheenjohtajaksi

26.05.2018 - 15:15
(updated: 26.05.2018 - 18:07)
Riitta Tynjä Kirjan talolla DSL:n puheenjohtajavalinnan jälkeen. Vieressä Tapio Siirilä SKP:n Lapin piirijärjestöstä / kuva Tiedonantaja

Demokraattisen sivistysliiton (DSL) jäsenjärjestöjen edustajat kokoontuivat lauantaina 26.5. Helsinkiin Kirjan talolle linjaamaan liiton seuraavaa kaksivuotiskautta.

Ennen kokousta järjestetyssä kehittämisseminaarissa kuultiin Mikko Lahtisen alustus hegemonisesta kamppailusta, työväenliikkeen toiminnan lähtökohdista ja tavoitteista. Alustuksessa ja keskustelussa nousi esille marxilaisen opintotoiminnan tärkeys tilanteessa, jossa kapitalismin ykkösideologia, uusliberalismi ottaa yhä tiukempaa otetta yhteiskunnassa. Liiton toimintaohjelman kaudelle 2018 - 2019 esitteli jäsenjärjestöiltä tulleiden ehdotusten pohjalta DSL:n työntekijä ja Marx-opiston rehtori Anna-Mili Tölkkö. Tulevasta toiminnasta seminaarin osallistujat halusivat varsinkin, että järjestöjen oman opintotoiminnan järjestämistä tuettaisiin entistä paremmin liiton taholta.

Seminaarin loputtua, ennen liittokokouksen alkua Kirjan talon lavalla esiintyi Laulelmaduo Suuntaviiva esittäen perinteisiä työväenlauluja ja uudempia kappaleita.

Liittokokouksen alkuun käsiteltiin menneen kauden toimintaa ja taloutta, jonka jälkeen hyväksyttiin suuntaviivat tulevalle toiminnalle. Liiton ja sen ylläpitämän DSL:n opintokeskuksen toiminnassa keskeisellä sijalla on tulevaisuudessakin vasemmistolainen, työväenliikkeen perinteisiin nojaava omaehtoinen aikuiskoulutus, sivistys- ja kulttuuritoiminnan toteuttaminen sekä marxilaisen keskustelun ja tutkimuksen edistäminen. Kansainvälistä yhteistyötä jatketaan eurooppalaisen marxilaisen ja kriittisen yhteiskuntatutkimuksen Transform!-verkostossa jäsenjärjestönä ja Rosa Luxemburg -säätiön kanssa.

Demokraattisen sivistysliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kasvatustieteen maisteri Riitta Tynjä Keski-Suomesta. Hän on toiminut aikaisemmin mm. SKP:n kaupunginvaltuutettuna Jyväskylässä.

- On tärkeää, että joka ikinen aktivoituu itse opiskelemaan ja toisaalta myös järjestämään opintotoimintaa. Tärkeää on myös, että otamme nyt kaikki yhdessä kurssin samaan suuntaan, sanoi Tynjä valinnan jälkeen.

Uuteen liittotoimikuntaan valittiin Tarja Västilä, Irene Auer, Raija Siirilä, Omar Bahaldin,  Mervi Grönfors, Toni Kallioinen, Sauli Hyöppinen, Minna Mentula, Jorma Eloranta, Arto Viitaniemi, Kalevi Wahlrman ja Riikka Kaikkonen.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.