Rauhankulkueita eri puolilla Suomea

27.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 39/2006.

Kansainvälisenä YK:n päivänä järjestettiin rauhankulkueita useilla paikkakunnilla. Monin paikoin sade verotti osanottajien määrää. Kulkueissa vastustettiin erityisesti USA:n hyökkäystä Irania vastaan sekä Irakin ja Palestiinan miehityksiä.


Helsingin rauhankulkue lähti Kiasmalta. Tänä vuonna erityisteemana oli rauhankulttuuri. Marssin päätyttyä Kiasmalle kuultiin rauhanaiheisia runoja.


Tampereen marssi lähti Tullikamarinaukiolta. Kulkueen jälkeen Keskustorilla kunneltiin puheita ja musiikkia.


Turussa Liljanpatsaalta lähtenyt kulkue päättyi Kauppatorille, jossa käytettiin lyhyitä puheenvuoroja ja kuunneltiin Työnlaulajien esityksiä.


Myös Jyväskylässä, Oulussa ja Kemissä järjestettiin rauhankulkueet. Erilaisia rauhanaiheisia keskustelutilaisuuksia järjestettiin Joensuussa, Kemissä ja Imatralla, jossa myös laskettiin rauhankynttilät Vuokseen.


Hämeenlinnassa Rauhanpuolustajien Kanta-Hämeen toimintaryhmä järjestää keskustelutilaisuuden kaupunginvaltuuston kokoussalissa perjantaina 27.10. klo 17.30. Markku Tulanderin vetämässä keskustelussa ovat mukana Sirkka-Liisa Anttila, Tarja Filatov ja Esko Seppänen. Tervehdyksen esittää Suomen YK-liiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli