Rasismin ja fasismin teemat esillä Vastavirrassa

26.09.2016 - 15:00

Syksyn kovin poliittinen tapahtuma on syys-lokakuun vaihteessa Helsingissä järjestettävä Vastavirta-festivaali. Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtajan JP Väisäsen mukaan festivaali on ennen muuta esimerkki yhteistyöstä: mukana keskusteluissa on muun muassa vasemmistoliiton, vihreiden ja Piraattipuolueen poliittista johtoa. Lisäksi festivaalille osallistuu ihmisiä eri kansalaisjärjestöistä sekä joukkoliikkeistä.

"Politiikan suunnan muuttaminen kiinnostaa."

– Mukana on todella mielenkiintoisia tahoja. Se kertoo, että politiikan suunnan muuttaminen kiinnostaa, kommentoi Väisänen.

SKP:n edustajakokouksesta on jo muutama kuukausi aikaa. Väisänen toteaa, että puolueessa jo jonkin aikaa käynnissä ollut toimintakulttuurin muutos alkaa nyt näkyä. Muutos on syntynyt kollektiivisesta, monen toverin halusta tehdä asioita eri tavalla.

– Enää me kommunistit emme vain vaadi politiikan suunnan muutosta vaan olemme tekemässä sitä – ei yksin vaan yhteistyössä muiden kanssa, kertoo Väisänen.

Rasismin ja fasismin asiantuntija Kreikasta

Vastavirran kansainvälinen vieras Olga Athaniti on pitkän linjan poliitikko sekä näyttelijä. Athanitin vasemmistopuolue Syriza valmistautuu ensi kuussa järjestettävää puoluekokousta varten.

Kreikan historiaan mahtuu pitkä, musta fasismin kausi.

Kreikan historiaan mahtuu pitkä, musta fasismin kausi. Äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, eivät uusnatsit ja rasistit ole Kreikassakaan karttaneet välivaltaisia otteita.

Athaniti on perehtynyt erityisesti maahanmuuton, rasismin ja fasismin kysymyksiin. Väisäsen mukaan Athanitin vierailu sattuu ajankohtaiseen saumaan. Suomessakin on paljon opittavaa Kreikan antifasistisen vasemmiston kokemuksista. Kreikka on myös EU:n pakolais- ja maahanmuuttopolitiikan kannalta keskeinen maa.

Vastavirta-festivaalin sivut >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.