Protestoi, äänestä jo ennakolta

29.05.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 21 / 29.5.2009

EU-parlamentin vaalien ennakkoäänestys on jo käynnissä. Samaan aikaan jatkuu puolueiden ja ehdokkaiden selviä kannanottoja välttelevä, mutta rutosti rahaa mainontaan käyttävä vaalikampanja. Ja muista vaaleista tuttuun tapaan vaaleissa on kahden kerroksen väkeä. Mediassa annetaan etusija suurille puolueille ja muille eduskuntapuolueille ikään kuin kyse olisi eduskuntavaaleista. Muita puolueita, muun muassa kannanotoiltaan ja tavoitteiltaan selvästi muista erottuvaa SKP:tä, syrjitään.


EU-vaalikampanjassa näkyy selvästi paitsi selvien kannanottojen väistely myös valtapuolueiden, perustuslailliset mukaan lukien, irtaantuminen yhä kauemmas kansalaistoiminnasta, joukkotoiminnasta. Äänestäjille esittäytyvät superehdokkaat, jotka uskottelevat valituksi tullessaan tekevänsä ihmeitä EU-parlamentissa. Uskokoon ken voi.


Äänestäjien halutaan olevan kyselemättä, mitä valtapuolueet ja niiden mepit ovat aiemmilla istuntokausilla EU-parlamentissa tehneet. Sekin tosiasia halutaan painaa taka-alalle, että kaikki Lissabonin sopimuksen hyväksyneet puolueet ja ehdokkaat ovat näin jatkossakin sitoutuneet tekemään väärää politiikkaa.


SKP muistuttaa, että kaikki Suomea EU:hun liitettäessä esitetyt lupaukset talouden vakaasta kehityksestä, työllisyyden paranemisesta, hyvinvoinnista ja turvallisuudesta on syöty. Syöty on myös vakuuttelut, että EU ei uhkaa työehtosopimuksia, julkisia palveluja, sosiaaliturvaa eikä Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta. Omalaatuisena lisänä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on syönyt vanhat lupauksensa vastustaa EU:ta ja Nato-jäsenyyttä.


Lupausten syöjille ei pidä antaa EU-vaaleissa anteeksi eikä valtakirjaa jatkaa huijaustaan. On rankaisun aika. On protestin aika. SKP kutsuu protestoimaan suuren rahan ja eliitin EU:ta vastaan ja vaatimaan toisenlaista Eurooppaa. SKP:n ehdokkaita kannattaa äänestää jo ennakolta ja tietenkin varsinaisena vaalipäivänä 7. kesäkuuta.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli