Protesti palvelujen heikentämiselle – Asukkaiden ääni valtuustoon!

19.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 34 / 19.9.2008

Suomen kommunistinen puolue lähtee kuntavaaleihin edellisiä vaaleja laajemmin listoin. Ehdokkaita on aiempaa enemmän ja monissa kunnissa on syntynyt myös laajempaa yhteistyötä.


Kaikkiaan SKP:n asettamilla listoilla on 362 ehdokasta 46 kunnassa. Eniten ehdokkaita on pääkaupungissa, jossa Helsinki-listoilla on 66 ehdokasta. Se on kaksi kertaa enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Nokialla SKP on jopa ehdokasmäärältään suurin puolue.


Ehdokkaista yli 50 on alle 30-vuotiaita. Esimerkiksi Helsingissä ja Nokialla SKP:llä on useimpia muita puolueita enemmän nuoria ehdokkaana. SKP:n listoilta löytyy niin kansalais- ja ay-aktiiveja, tunnettuja taiteilijoita, eläkeläisiä kuin joukko kunnanvaltuutettuja. Pohjoisin ehdokas on Utsjoella.


Vaaliliitto SKP:llä on kahdessa kunnassa Vasemmistoliiton kanssa, neljässä kunnassa STP:n kanssa ja kahdessa kunnassa KTP:n kanssa.
Yksityistämistä vastaanSKP on vaaleissa liikkeellä kunnallisten lähipalvelujen puolustamiseksi ja julkisten palvelujen yksityistämisen pysäyttämiseksi, kertoo pääsihteeri Arto Viitaniemi.


– Tuomme vaaleihin vaihtoehdon kaikkien eduskuntapuolueiden kunnissa toteuttamalle palvelujen heikentämiselle, kilpailuttamiselle ja yksityistämiselle.


Rahaa kuntien palveluihin Suomesta kyllä löytyy. Rahat ovat nyt vain väärässä paikassa, josta ne pitää siirtää palveluihin muun muassa pääomatuloja verottamalla, Viitaniemi korostaa.


SKP:n pääsihteeri pitää äänestäjien aliarvioimisena kokoomuksen vaalimainoksia, joilla yritetään peittää propagandalla oikeiston vastuu palvelujen heikentämisestä ja lisääntyvästä eriarvoisuudesta.


– Valtapuolueet valmistelevat kunnissa parhaillaan budjettiesityksiin uusia heikennyksiä. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen puolestaan ilmoitti viime viikolla kokoomuksen Verkkouutisissa, että valtiovalta aikoo leikata kuntien rahoitusta entisestään.
Vaalijulistus julki ensi viikollaEduskuntapuolueet keskittyvät kampanjoissaan mielikuviin, koska niiden käytännön politiikka sotii äänestäjien enemmistön toiveita vastaan. SKP sen sijaan painottaa konkreettisia asukkaita ja kuntien palveluja koskevia tavoitteita. Samalla SKP tuo vaaleihin vaihtoehdon eduskuntapuolueiden yksimielisesti hyväksymälle kuntapuitelaille, jolla karsitaan, kilpailutetaan, yhtiöitetään ja yksityistetään kuntien palveluja.


Valtakunnallisen vaali-avauksen SKP järjestää ensi viikon lauantaina 27.syyskuuta. Silloin julkistetaan SKP:n vaalijulistus ja vaalijuliste, jonka kärki tulee kohdistumaan oikeistoa ja yksityistämistä vastaan.


Monilla paikkakunnilla esitetään vaaliavauksissa paikallisia aloitteita. Esimerkiksi Helsinki-listat aikoo julkistaa ensi viikon lauantaina Hakaniemen torin laidalla, Sokoksen kulmalla kello 11 – 13 vaihtoehtobudjetin edellisenä päivänä julkistettavalle kaupunginjohtajan budjettiesitykselle. (TA)* SKP:n vaaliohjelma ja kaikki ehdokkaat netissä www.skp.fi/vaalit.php

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli