PROFANA Y SAGRADA

10.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 28/2007

Katalonian pääkaupunki Barcelona on hämmentävän monipuolinen kulttuurikaupunki, jonka syke ei tunnu sammuvan minään vuodenaikana. Festivaaleja riittää kaikilta taiteenaloilta ympäri vuoden kuten myös kansanjuhlia, kulkueita ja muita tapahtumia.


Draama- ja tanssiteattereita kaupungissa on kymmeniä, vanhaa ja uutta sirkusta sekä muita esityksiä näkee taukoamatta eri puolilla Barcelonaa. Kaupungin flamenco-, jazz-, rock- ja punkskenet puskevat ohjelmaa illasta toiseen. Monenlaiset alakulttuurit ja vaihtoehtoliikkeet kukoistavat eri kaupunginosissa.


Profaanit ja sakraalit esitykset vuorottelevat kaupungissa. Barcelonassa voi nähdä tuhansien osanottajien mystisen hartaita ja totisia uskonnollisia kulkueita eritoten Pääsiäisen aikaan. Lämpiminä vuodenaikoina kaupungissa flaneeraminen tarjoaa monenlaista maallista performanssia.


Värilliset katukaupustelijat pyrähtävät keskustassa ja sataman tuntumassa pakoon kuin varpusparvi poliisipartion lähestyessä. Ramblasin kävelykadulla runoilijat ja elävät patsaat (joista yksi on ilmielävä Che Guevara), kukkakauppiaat ja taidemaalarit, paikalliset asukkaat ja tuhannet turistit sekä huipputaitavat taskuvarkaat soljuvat katkeamattomana virtana aamusta yöhön......HELENA HÄME

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli