Porvaripeliä puhalletaan seuraavaksi poikki Kemissä

12.03.2014 - 10:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kemin kommunistit pystyttävät seuraavan kerran teltan lauantaina 15. maaliskuuta. / Tapio Siirilä |

Uudenlaisen vasemmistopolitiikan tekijöitä kokoava Porvaripeli poikki -kiertue saapuu maaliskuun 15. päivänä Kemiin. SKP:n aktiiveja ja poliittisen toimikunnan jäseniä voi tavata teltalla Kemin kävelykadulla.

Kello 13 alkaen kulttuurikeskuksen huoneessa 310 järjestetään keskustelutilaisuus otsikolla Yksityistäminen = palvelujen tuho? Tilaisuudessa haetaan vastauksia siihen, miten Euroopan unionin ajama kaikkien palvelujen avaaminen kilpailulle vaikuttaa tavallisten ihmisten elämään.

Yksityistäminen = palvelujen tuho?

Keskustelun aihe on Kemissä nyt erityisen ajankohtainen. Kunta on ulkoistanut osan lääkäripalveluistaan Attendolle, jonka kanssa on sovittu kiinteä hinta tämän vuoden loppuun asti. SKP:n Kemin kaupunkijärjestön puheenjohtaja Tapio Siirilän mukaan pelkona on, että yritys esittää vuodelle 2015 suuria korotuksia.

– Silloin kunta on hankalassa tilanteessa, koska sopimuksen katkeaminen merkitsisi äkillistä heikentymistä terveyspalveluihin, hän kertoo.

Esimakua Attendon toiminnasta on saatu juuri äskettäin. Paikallinen Pohjolan Sanomat -lehti uutisoi 5.3., että Attendo aikoo yksipuolisesti korottaa hintojaan 4,2 prosentilla jo huhtikuun alusta lähtien. Korotusta perustellaan vuoden alussa muuttuneella verotuskäytännöllä.

Siirilän mukaan yritys on sopimusta tehdessä asettanut hinnan luonnollisesti niin korkeaksi, että voittoa jää vielä mahdollisten vero- tai muiden muutosten jälkeenkin.

– Pyrkimys säilyttää voitto entisen suuruisena siirtämällä uusi kulu sopimuksen vastaisesti kunnan maksettavaksi osoittaa yrityksen häikäilemättömyyttä ja röyhkeyttä, Siirilä sanoo.

Ainakaan tähän mennessä Kemi ei ole hyväksynyt korotusta eikä toivottavasti tule hyväksymäänkään.

Yhteistyön rakentamista ruohonjuuritasolta

SKP:n pääsihteeri ja eurovaaliehdokas Heikki Ketoharju arvioi, että Kemin keskustelussa nousee esiin myös kysymys siitä, mihin vasemmisto on menossa ja mihin sen pitäisi mennä. Ketoharju on viime syksynä alkaneen kiertueen tilaisuuksien myötä ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten samanmielisiä monista asioista eri puolueiden edustajat ovat olleet kommunistien kanssa.

– Keskusteluissa ei ole keskitytty väittelyyn, vaan yhteiseen pohdiskeluun ja toimenpiteiden miettimiseen, Ketoharju kuvaa kiertueen tunnelmia.

Porvaripeli poikki -kiertueen jatkosta päätetään huhtikuun aikana. Tällä hetkellä tiedossa on vielä tapahtumat ainakin Kuopiossa 12.4. ja Tampereella 10.5. Ketoharjun mukaan on selvää, että ruohonjuuritason yhteistyön rakentamista ja SKP:n alueellisen toiminnan kehittämistä jatketaan jollakin muotoa.

Kemiin pääsihteeri lähtee erityisen mielellään.

– Lapissa on totta kai aina oma fiiliksensä, sinne on kiva mennä. Siellä ollaan kauempana etelän herroista ja ehkä toiminta siksi on jotenkin linjakkaampaa, Ketoharju kehaisee.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.