Politiikan suunnan muutosta ja uutta otetta omaan toimintaan

13.01.2012 - 13:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Suomen kommunistisen puolueen piirisihteerit vetäytyivät viime viikonloppuna Vähäjärvelle keskustelemaan SKP:n toiminnallisesta ja järjestöllisestä tilasta. Hienolta kuulostavaa vetäytymistä oli edeltänyt piirijärjestöjen tilanneselvitys ja keskuskomitean keskustelu puolueen toimintakulttuurin kehittämisestä marraskuussa Helsingissä.

Yksi tärkeimmistä asioista oli tiedostaa kollegojen ja toisten piirien erilaiset järjestölliset ja toiminnalliset tilanteet. Piirisihteerien yhteistyössä nähtiin yksi avaus uudelle toimintakulttuurille.

Viikonlopun aikana kuultiin todenkuvia piirijärjestöjen arjesta. Kriittisille piirisihteereille luonnisti hyvin kertoa omista ongelmista, mutta myös järjestötyön onnistumisista uskallettiin käyttää puheenvuoroja.

Politiikka motivoi järjestöuudistukseen

Viikonlopun tapaamisesta jäi toimeen tarttumisen henki. Piirisihteerien tavatessa seuraavan kerran keskuskomitean kokouksessa Helsingissä helmikuussa keskustella varmasti entistä enemmän konkreettisten hankkeiden ja kampanjoiden yksityiskohdista. Joukkoliikkeiden synnyttämisessä aloitteentekijöiden määrä ei ole ennenkään ollut ratkaisevaa vaan poliittinen paine.

– On luonnollista, että eniten järjestöllistä muutosta vaaditaan nyt niissä piireissä, joissa myös eniten ollaan mukana politiikan suuntaa muuttamassa ja joissa joukkoliikkeissä mukana oleminen on piirijärjestöjen arkea, totesi pääsihteeri JP Väisänen.

Jäsenet mukaan prosessiin

Seuraavaksi puolueen toimintakulttuurista keskustellaan kaikissa piirikomiteoiden kokouksissa, joita pidetään ennen seuraavaa keskuskomitean kokousta 12. helmikuuta. Piirikomiteoiden kokouksissa käydään varmaan keskustelua piirien omista painotuksista ja erityisosaamisesta, kun mietitään mikä meitä vie eteenpäin. Huhtikuun 14. päivä on tulossa myös valtakunnallinen kuntavaaliseminaari.

– Piirikomiteoiden on nyt oltava luovia ja keksittävä miten piirikomitean lisäksi jokainen jäsen voi osallistua puolueen toimintakulttuurin kehittämiseen ja keskusteluun toiminnasta, innosti Väisänen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.