Poliisimielivallalle sulku nyt

15.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 33/2006.

Asem-kokous päättyi laihoin tuloksin. Sitäkin sisältörikkaampia olivat SKP:n ja eri kansalaistahojen järjestämät seminaarit. Laajapohjaisen Helsinki 2006 -verkoston järjestämä mielenosoitus oli näyttävä ja viestitti maailman mahtaville, että suomalaiset vastustavat uusliberalismia, kapitalistista globalisaatiota, EU-komentoa ja sotaa ja haluavat taistella toisenlaisen Euroopan ja maailman puolesta.


Rajavartiolaitoksen miehillä terästetyn poliisin toiminta anarkistien Smash Asem -mielenosoituksen tukahduttamiseksi riisti kuitenkin kaiken huomion tärkeiltä sisältökysymyksiltä. Poliisi saartoi mielenosoittajat ja suuren joukon tavallisia sivustaseuraajia tuntikausiksi Kiasman aukiolle ja esti varsinaisen mielenosoituksen alkamisen. Ihmisiä pidätettiin, kuvattiin ja videoitiin ja heidän henkilötietojaan otettiin ylös.


Poliisin toiminta oli selvästi etukäteen suunniteltu ja harjoiteltu näytös, jolla pyritään muuttamaan kansalaistoiminnan pelisääntöjä Suomessa. Se oli Bushin hallinnon surullisen kuuluisaksi tekemää ja viholliskuviin nojaavaa "ennaltaehkäisevää" toimintaa pienessä mittakaavassa. Poliisi esti ennalta mielenosoituksen sillä perusteella, että siitä olisi saattanut aiheutua häiriötä tai mellakkaa ja että sen järjestäjät Supon tunnetusti luotettavien tietojen mukaan pyrkivät väkivaltaisuuksiin. Jos siinä samalla tuli saarrettua, pidätettyä, kuvattua ja kortitettua suuri joukko sivullisia, nämä olivat vain väistämättömiä "oheisvahinkoja"....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli