Paperityöläisiä uhrataan talouskasvulle

26.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 35 / 26.9.2008

Puukauppa tekee voittoa, mutta silti kapitalisti antaa potkut tuhansille työläisille ja lakkauttaa tuottavat laitoksensa pörssikurssien nousun toivossa.


– Taas uhrataan työläisiä ikuisen talouskasvun alttarilla, kuin atsteekit konsanaan, huomauttaa Suomen kommunistisen puolueen Kuopion piirijärjestö kannanotossaan.


Kapitalismin jumalat ovat armottomia, näkymätön käsi kuristaa tuottamattomat yksilöt heti. Tuottavatkin saavat tuta käden raivon elleivät ole eniten tuottavia ja parhaita. Parhaita on vain harvalukuinen joukko, joten monet joutuvat kärsimään.
Edes voitto ei kannataSKP:n Kuopion piirijärjestö toteaa, miten sekä UPM että Stora Enso tekivät voittoa viime vuonna ja tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.


– Tuhannet työläiset ovat menettäneet työnsä. Näköjään sanonta "Hyvin tehdystä työstä palkkana on lisää töitä" ei pidäkään paikkaansa.


Tällainen kehitys ei ole yllättävää, vaan osa kapitalismin perusluonnetta: voitolla ei ole merkitystä ellei se ole parasta mahdollista voittoa.


– Suomessa parasta mahdollista voittoa ei voida tehdä koska me pidämme huolta kansalaisistamme, ja siksi meillä on verotusta jolla kustannetaan peruspalveluita kaikille, olemmehan hyvinvointiyhteiskunta. Tässä on syy miksi Suomesta lähtevät kaikki suuret yritykset jossain vaiheessa, ellei lainsäädännöstä luovuta, mitä kovasti Kokoomus hirmuhallituksineen yrittää saada aikaan.
Toivo työväen taistelussaMuutaman vuoden kuluttua voidaan odottaa uusia supistuksia. Tämä on kapitalismin laki ja tulevaisuuden näkymä Suomelle.


Onko tilanteessa toivoa, vai onko toivon kukistanut voitto?


– Toivoa on vielä, toivo on työväenluokassa, meidän tulee vaatia oikeuksiamme. Mikäli me emme oikeuksiamme työhön, turvaan, koulutukseen, terveyteen ja elämään vaadi ei niitä kukaan muukaan vaadi. Kommunistinen liike ei ole koskaan lakannut taistelemasta työväen etujen puolesta. Mutta yksin ei SKP siihen pysty. Me tarvitsemme työväen tueksemme. Kyse on teidän ja teidän lastenne elämästä, taistelkaa jotta lapsillenne jää vielä jotain jäljelle, tässäkin taistelussa SKP teille täyden tukensa, lupaa Kuopion piirijärjestö.
Hallitukselle epäluottamuslauseKuopion piirin piirikomitea kauhistelee puuporvareiden epäinhimillisiä toimia ja toivoo että työväenluokka ymmärtää tarpeen muutokselle.


– Mikäli puuteollisuus olisi valtiojohtoista, ei potkuista olisi pelkoa. Voitot tulisivat Suomen valtiolle eivätkä valuisi porvareiden pohjattomiin taskuihin. Sympatiamme ovat niiden perheiden luona, jotka menettivät elättäjänsä kapitalismin alttarilla. Kapitalismin viesti on selkeä: kestäkää kurjuus, sillä sitä riittää, tai taistelkaa kurjuutta vastaan taistelemalla sen aiheuttajaa, kapitalismia, vastaan.


Porvarihallitus tiesi että irtisanomiset ovat tulossa, muttei silti tehnyt mitään. Kapitalistien voitto on sille kansalaisia tärkeämpää.


– Antakaa epäluottamuksenne ja pettymyksenne hallitusta kohtaan kuulua kunnallisvaaleissa, äänestäkää työväenluokan edun ajajia älkääkä kapitalistien rakkikoiria, kuopiolaiset kehottavat. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli