Paperi taistelee työpaikkojen puolesta

19.05.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 20/2006.

Sekä Paperiliitto että Toimihenkilöunioni järjestivät alkuviikosta mielenosoituslakon paperiteollisuuden saneerausten takia. Paperiliittolaisten lakko oli kaksipäiväinen, toimihenkilöt lakkoilivat keskiviikkona.


– Yritysten johtoelimissä on nyt herättävä näkemään kvartaalitaloutta pitemmällä tähtäimellä. Paperityöntekijät ovat syvästi loukkaantuneita saamastaan kohtelusta ja ryhtyvät mielenilmaukseen työpaikkojensa puolesta, Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen totesi ennen lakkoa.


– Suomessa on siirrytty johtamiskulttuuriin, jossa osakkeiden omistajat asetetaan etusijalle, vaikka oma henkilöstö on vuosikymmenten työllä rakentanut sen omaisuuden, jonka avulla yritys on pörssiin päässyt. On myös erittäin kyseenalaista, että irtisanomisista on taloudellista hyötyä perustaltaan terveille yrityksille. Lisäksi nyt käytävissä yt-neuvotteluissa ei työntekijöiden esittämille vaihtoehdoille ole useilla työpaikoilla annettu mitään arvoa. Näyttää siltä, että kovat päätökset on tehty yrityksissä jo ennen varsinaisia yt-neuvotteluja, sanoi Ahonen....(MK)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli