PAM järeisiin vastatoimiin Kangasalla

31.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 31/2007

Kangasalan kirkonkylässä sijaitsevan K-Supermarket Kesäpäivän luottamusmiehen Marja Lehtisen ja raskaana olevan työntekijän irtisanominen ja useiden muiden työntekijöiden epäasiallinen kohtelu on saanut Palvelualojen ammattiliiton PAMin järeisiin vastatoimiin asiassa. Pitkään jatkunut tulehtunut tilanne kärjistyi elokuun alussa, jolloin Lehtisen irtisanominen tapahtui.
Kauppias kieltää ja


Kesko venkoileeViime viikon perjantaina työntekijöiden ja PAMin näyttävä mielenosoitusmarssi sai tuekseen jopa 300 paikallista asukasta. Mielenosoituksessa vaadittiin kauppiasta perumaan irtisanominen ja aloittamaan neuvottelut muiden ongelmien ratkaisemiseksi. Samalla PAM julisti Kesäpäivän saartoon ja ostoboikottiin.


PAMin aluepäällikkö Niina Koivuniemi vakuuttaa, että liitto etsii yhä neuvotteluratkaisua, mutta on valmis viemään jutun oikeuteen. – Tämä on rankin tapaus koko työurallani, hän sanoo.


Koivuniemen mukaan kyse on raskaista rikkomuksista, sillä mainitun irtisanomisen lisäksi kauppias on jättänyt maksamatta sairasajan palkkoja, kieltänyt pitämästä sairaslomaa, loukannut työntekijöitään sanallisesti sekä ahdistellut ja tuuppinut heitä.


– Vaikka Kesko myöntää tapahtuneet tosiasiat, ihmetyttää ettei se oikeasti tee mitään ympäripyöreän kannanoton lisäksi. Ja kun kauppias kieltää tapahtuneen tai puhuu vain "normaaleista ylilyönneistä", eikä suostu neuvottelemaan, on tilanne umpikujassa, sanoo Niina Koivuniemi.


Kun 13 työntekijän työpaikalta on kahdessa vuodessa irtisanoutunut 30 työntekijää, täytyy ilmapiirin olla kaikkea muuta kuin normaali....HANNU OITTINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli