Inter Press Service
Palestiina sai laajan tuen YK:ssa
Palestiina johtaa ensi vuonna puhetta G77:ssä, joka on 134-jäseninen kehitysmaiden painostusryhmä YK:ssa. Palestiinan tarkkailija-asemaa YK:ssa vahvistettiin lisäoikeuksilla puheenjohtajakauden ajaksi.
Päätös Palestiinan puheenjohtajuudesta hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa murskaenemmistöllä. Puolesta äänesti 146 järjestön 193 jäsenestä, joukossa turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet Britannia, Kiina, Ranska ja Venäjä.
Vastaan olivat Yhdysvallat, Israel ja Australia. 15 valtiota, pääasiassa itäisestä Euroopasta, pidättyi äänestämästä.
Tulosta pidettiin tappiona Yhdysvalloille, joka on ajanut Israelia suosivaa politiikkaa ja uhannut lopettaa tukensa sen vastustajilta. USA:n YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi YK:n päätöstä virheeksi ja vakuutti, ettei se auta Palestiinan kansaa.
YK, New York
Thalif Deen, Inter Press Service
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Amnesty Internationalin mukaan kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa keskisen Välimeren reitillä oli kuollut tai kateissa 1 111 henkeä.
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Etelä-Afrikka ja muut liittoutumattomat valtiot voisivat koota voimansa rauhan kiilan iskemiseksi sotaa käyvien blokkien välille ja lopettaa kriisit, joita ne pakottavat meidät kaikki kohtaamaan, kirjoittaa Mark Waller.
Rauhaa vaikka väkisin.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan monella tavalla erityisen lähelle meitä. Se levittää kuolemaa ja tuhoa tavalla, jota ei Euroopassa ole nähty sitten Jugoslavian hajoamissotien. Hyökkääjä on naapurimaamme. Suomessa asuu paljon sekä venäläisiä että ukrainalaisia. Ja media suorastaan vyöryy sotapuhetta.