PAKINA: Kirjallinen kysymys

01.06.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 22/2007

Ben Zyskowiczin äänestäjille on jätetty kirjallinen kysymys tämän palkitsemisesta kansanedustajan paikalla.


Kysymyksessä todetaan, että Ilkka Kylävaaran toimittamassa Taistolaisuuden mustassa kirjassa Zyskowicz syyllistyi oman puoluetoverinsa Ilkka Kanervan ilmiantamiseen veljeilystä maahamme ystävällisissä suhteissa olleen valtion kanssa.


Erityisen raukkamaisena ja pelkurimaisena ilmiantamista pidetään siksi, että se tapahtui vasta kun kyseinen valtio oli kuollut ja julistettu kirotuksi. Samalla pohditaan, miten pitkään mainittu henkilö oli harjoittanut vastaavaa toimintaa jo aikaisemmin.


Kysymyksen mukaan Zyskowiczin teko oli iljettävä ja kaikkia suomalaisia kansanedustajia häpäisevä. Se oli myös rikos ihmisyyttä vastaan. Vapaasta tahdostaan Zyskowicz kavalsi puoluetoverinsa saattaakseen hänet vanhat idänsuhteet kriminalisoineiden piirien kostotoimien kohteeksi. "Benin ilmiannosta lähtien sain kantaa poltinmerkkiä tietyissä piireissä", kysymyksessä siteerataan Kanervaa.* * *"Entä sitten? Eivätkö menneet ole menneitä? Eikö kansanedustajan palkinto tule myöntää nimenomaan poliittisista ansioista riippumatta henkilön muusta toiminnasta? Ja eivätkö kansanedustajan paikalla palkittavat olisi kokoomuksessa loppuneet kesken jo aikoja sitten ilman Zyskowiczin uupumatonta värväystyötä?", kysymyksessä pohditaan.


Kysymyksessä vakuutetaan, että sillä ei peräänkuuluteta mitään ikuista boikotti- ja/tai virkakieltojärjestelmää kokoomuslaisia kohtaan. Ei, vaikka he ovat aikanaan kannattaneet Suomessa vuonna 1918 toimeenpantua verilöylyä, muilutuksia ja muita väkivallantekoja, maamme alistamista Natsi-Saksan vasalliksi, hyökkäyssotaa, tuhansien Itä-Karjalan asukkaiden näännyttämistä kuoliaiksi sekä juutalaisten ja satojen muiden luovuttamista Saksan tuhoamisleireille, ynnä muuta


"Tietysti suhtautumista näihin ihmisiin helpottaa, jos he ovat myöhemmin teoin ja/tai sanoin ottaneet etäisyyttä aiempiin diktatuurioppeihinsa ja osoittaneet kannattavansa nyttemmin demokratiaa ja ihmisoikeuksia", kysymyksessä todetaan.


Mutta sitten muistutetaan, että Zyskowicz ei ole vuosikymmenten kuluessa kertaakaan julkisesti pahoitellut omia ja kokoomuksen kantoja ja tekoja eikä pyytänyt niitä anteeksi. Sen sijaan hän on puolueineen innokkaasti kannattanut esimerkiksi USA:n kansanmurhasotia Vietnamissa, Afganistanissa ja Irakissa sekä palestiinalaisten orjuuttamista ja vaatinut Suomelta suhteiden lähentämistä näiden hirmutöiden tekijöihin.* * *Kirjallisessa kysymyksessä kysytäänkin Zyskowiczin äänestäjiltä, olisivatko he palkinneet tämän kansanedustajan paikalla, jos olisivat tienneet hänen ja hänen puolueensa asenteista ja teoista ja olisiko median tullut informoida heitä etukäteen tästä ihmisoikeusskandaalista.EERO* Lähde: Ben Zyskowiczin kirjallinen kysymys kirjallisuuden valtionpalkinnon luovuttamisesta Matti Rossille.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli