Päätä ja häntää

14.01.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

Maailmalla on kuulemma nyt enää ajan kysymys, milloin ensimmäinen ihminen kloonataan.


Suomi on silti tässäkin asiassa edelläkävijä kuten kännyköissäkin. Meillähän kansanedustajat ovat olleet täsmälleen toistensa kopioita jo ainakin 1990-luvun alusta. Ihmekös jos sitten kaikki eduskuntapuolueetkin ovat pikkutarkasti toistensa kaltaisia.***Ihmisen kloonaaminen käsitetään kuitenkin usein väärin.


Eihän se ole mahdollista, että kloonataan tuosta noin esimerkiksi uusi Paavo Lipponen. Tai on se sinänsä mahdollista, mutta tuo uusi Paavo Lipponen on heti syntymänsä jälkeen ensin pieni vauva – kuten yleensäkin ihmisten juuri synnyttyään on tapana olla.


Joudutaan odottamaan yli kuusikymmentä vuotta ennen kuin meillä on samanlainen toinen Paavo Lipponen kuin mitä meillä tänä päivänä on. Mutta tuolloin nykyinen Paavo Lipponen on yli 120-vuotias.


Olisi se silti aika julmaa altistaa 2060-luvun Suomen kansa samalle, kuin mitä me tämän päivän sentään aika karaistuneet suomalaiset nyt sentään juuri ja juuri kestämme. Eivät tulevat pullamössösukupolvet siitä ikinä selviäisi.***Ei kannata edes Mika Häkkistä kloonata.


Ajatelkaa nyt, miten tuo toka Häkä ajaisi joskus 2020-luvulla samoja kierrosaikoja kuin eka Häkä ajoi maailmanmestaruuksia voittaessaan. Saisikohan sitä edes FIA:n superlisenssin semmoiselle körötykselle, kun muut kuskit siinä vaiheessa varmaan jo lähentelevät vähintään 500 kilometrin keskituntinopeuksia?


Fiksumpaa lienee sittenkin satsata Mikan Hugo-pojan liikennekoulutukseen. Eiköhän mini-Häkän etunimen sponsori Hugo Boss -vaatefirma suostu investoimaan siihen muutamia kymmeniä miljoonia euroja.


Toisen suomalaisen formula ykkösten maailmanmestarin Keijo Rosbergin pojan etunimenhän sponsoroi myös aikoinaan Keken tuolloinen sponsori, eräs suuri tupakkafirma. Pojan nimeksi tulikin Nico – lyhennys sanasta nicotine eli nikotiini, joka on kyseisen tuotteen tärkeimpiä aineosia.


Ilmankos Nico on jo menestynyt varsin hyvin pienemmissä formuloissa, ja pian taitaa olla paikka F 1:ssäkin hanskassa.***Valmiiksi tupakkasponsoroitu on myös Suomen nykyisen F 1-kuskin, tuon Räikkösen Kimin etunimi.


Saksan suosituimpiin tupakkamerkkeihin kun kuuluu semmoinen kuin Kim. Sitä tosin polttavat etupäässä naiset, joten ilmankos Kimin menestys noin feminiinisellä nimellä niinkin miehisessä lajissa kuin formulat on jäänyt vielä vähän vajavaiseksi.***Lopuksi: Tämän häntäpään valvoja siirtyy nyt aivan toisenlaisiin valvomisiin, joten on syytä kiittää lukijakuntaa 13 vuoden (epäonnen luku?) kärsivällisyydestä tämän palstan äärellä.

Tilaa Tiedonantaja!

Arkiston arkiston artikkeli