Pääkallomerkki hallituksen budjetille

08.10.2011 - 10:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Kuntien eriarvoistuminen kasvaa. Pärjääjiä ovat kunnat, joiden alueella on esimerkiksi voimalaitoksia tai mökkejä. Muilla menee heikommin, laskeskelee Mustajärvi hallituksen kuntapolitiikan seurauksia. / Veikko Koivusalo |

Hallituksen ensi vuoden budjettia kuvaa hyvin se, miten Vasenryhmän kansanedustaja Markus Mustajärvi on piirtänyt monisatasivuisen paperinivaskan kanteen pääkallon kuvan. Lapin miehenä Mustajärvi löytää budjetista sentään jotain hyvää.

– Kemijärven radan sähköistämiseen on varattu rahaa, joten hankkeen toteutuminen vaikuttaa todennäköiseltä, kertoo Mustajärvi.

Mutta sitten alkaakin kritiikki. Esimerkiksi vasemmistoliiton hallitukseen menon uskottavuutta on perusteltu työttömyysturvan "historiallisella" sadan euron korotuksella. Kun satanen sisältää jo valmiiksi indeksikorotuksen, merkitsee tämä Mustajärven mukaan erilaisten tukien yhteensovittamisten myötä korotuksen murenemista murto-osaan.

Kuntatalous heikkenee ensi vuonna

Myös kuntatalous on herättänyt runsaasti keskustelua ja polemiikkia aina välikysymyksen tekemiseen saakka. Mustajärven mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö kuntien taloudellinen tilanne heikkene ensi vuonna.

– Kuntien eriarvoistuminen kasvaa. Pärjääjiä ovat kunnat, joiden alueella on esimerkiksi voimalaitoksia tai mökkejä. Muilla menee heikommin, laskeskelee Mustajärvi hallituksen kuntapolitiikan seurauksia.

Hän pitää suorastaan järkyttävänä sitä, miten hallitus leikkaa työllisyysmäärärahoja. Syksylle osuva työttömyyden kasvu ei välttämättä selity pelkällä kausivaihtelulla, joten työttömyyden ongelmien ratkaisemiseen tarvittaisiin lisää rahaa.

Koko systeemi kyseenalaistettava

Taloussanomat kirjoitti alkuviikosta, miten Suomella on Euroopan velkakriisissä pelissä jopa 30 miljardin edestä erilaisia sitovia vastuita. Markus Mustajärvi vaatiikin Suomen vastuiden kertakaikkista selvittämistä ilman valehtelua ja pimittämistä.

– Pahempaa talouden rysähdystä kohti mennään. Nyt tarvitaan vasemmistolaista talous- ja EU-kritiikkiä, jossa kyseenalaistetaan koko systeemi, sanoo Mustajärvi.

Vasemmisto on turhaan luonut tyhjiötä, jonka nyt täyttää perussuomalaisten populistinen EU-arvostelu, jossa on sisältöä vain nimeksi.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (17 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.