Nuoret äänestivät varjovaaleissa SKP:lle kolme eduskuntapaikkaa

13.04.2011 - 09:51
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Nuorisovaalien tuloksista huomaa, miten suuri on median äänestyskäyttäytymistä ohjaava vaikutus, kommentoi SKP:n "kansanedustaja" Lauri Alhojärvi. / Toivo Koivisto |

28 200 alaikäistä nuorta valitsi valtakunnallisissa varjovaaleissa omaan eduskuntaansa kolme SKP:n ehdokasta. Varjoeduskuntaan pääsisivät Lauri Alhojärvi Helsingistä, Sippo Kähmi Uudeltamaalta ja Seija Leppäjoki Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Erittäin lähelle nuorten valitsemaa eduskuntaa yltäisi myös Markku Huhtala Pirkanmaalta.

Kokoomus oli nuorten parissa suosituin puolue perässään vihreät ja keskusta. Perussuomalaisten kannatus oli nuorilla vain 13,1%. Vaalien nousijoihin lukeutuu SKP:n lisäksi Piraattipuolue, joka olisi nuorten eduskunnassa 12 paikallaan yhtä suuri Vasemmistoliiton kanssa.

– Nuorisovaalien tuloksista huomaa, miten suuri on median äänestyskäyttäytymistä ohjaava vaikutus, kommentoi SKP:n "kansanedustaja" Lauri Alhojärvi.

– Nuoret ovat fiksuja ja ennakkoluulottomia. He hakevat tietonsa internetistä ja osallistuvat aktiivisesti keskusteluun vaalipaneeleissa. Valtamedian kommunisteja syrjivä käytäntö ei vaikuta nuorten äänestyspäätökseen yhtä vahvasti kuin aikuisten. Ympäristöasiat, oikeudenmukaisuus ja arvoliberalismi ovat nuorille tärkeitä aiheita. Niiden kohdalla SKP erottuu selvästi edukseen, Alhojärvi toteaa.

Nuorisovaaleissa valitun varjoeduskunnan keski-ikä on 38,6 vuotta. Alle kolmekymppisiä edustajia varjoeduskunnassa olisi peräti 69.

Varjovaalien tulokset >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.