NRF – kohti Natoa vastoin kansan tahtoa

14.03.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 11 / 14.3.2008

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen päätöksenteko näyttää olevan tuuliajolla. Vaikutelman ei kuitenkaan pidä antaa hämätä. Jossain kabineteissa on jo kauan sitten päätetty, että Suomi viedään askel askeleelta Naton jäsenyyteen ja että nyt uutena askeleena on maamme osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkoihin eli NRF-joukkoihin. "Hyödylliset idiootit" – ulkopolitiikan korkein johto, kokoomuksen vedättämä porvarihallitus, puolueet keskustasta SDP:hen ja sitä myöten eduskunta – näyttävät tekevän säkki päässä sen mukaisia päätöksiä ollenkaan ymmärtämättä leikkivänsä tulella.


NRF-joukot ovat Naton iskunyrkki, jolla ajetaan voimakeinoin imperialistisia tavoitteita YK:n valtuutuksesta piittaamatta ja annetaan tukea sotilaallisessa, poliittisessa ja taloudellisessa umpikujassa olevalle USA:lle. Nato syyllistyy Irakissa ja Afganistanissa kansanmurhiin Naton sotilasoppiin kuuluvat hyökkäyssodat ja jopa ydinaseiden ensi-iskuun turvautuminen niissä, siis Nürnbergin oikeudenkäynnin määrittelemä "suurin kansainvälinen rikos". Tähän kaikkeen Suomi on menossa mukaan.


Hallituksen esittämän "kompromissin" mukaan Suomi osallistuu NRF-joukkojen "täydentävään" toimintaan eikä esimerkiksi joukkojen päivystykseen ja päättää osallistumisestaan joka kerta erikseen. Todellisuudessa päättäjillä ei taida olla tarkkaa tietoa siitä, millaiseen toimintaan nyt ollaan sitoutumassa.


Nato on todennäköisesti siirtymässä konsensus-päätöksistä enemmistöpäätöksiin sekä poistamassa jäsenmailta veto-oikeuden ja oikeuden valikoida osallistumistaan operaatioihin. Kukaan ei ole antanut takeita siitä, että kumppanuusmaat saati jäsenet siinä tapauksessa säilyttäisivät erikoisoikeutensa. Ja vaikka säilyttäisivätkin, NRF:ään kytketty Suomi ryvettäisi itsensä hyväksymällä YK:n peruskirjan periaatteiden vastaisen voimapolitiikan. Sitä paitsi kokoomus on jo aloittanut keskustan säestyksellä kampanjan NRF-joukkojen päivystysvuoroihin eli rotaatioon osallistumiseksi.


Nato-jäsenyyteen tähtäävää seikkailupolitiikkaa harjoitetaan vastoin kansan tahtoa. Viime joulukuussa julkistetun Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimuksen mukaan 69 prosenttia kansalaisista vastusti Nato-jäsenyyttä. Elinkeinoelämän valtuuskunnan tällä viikolla julkistetun asennetutkimuksenkin mukaan 54 prosenttia vastusti ja vain 21 prosenttia kannatti Nato-jäsenyyttä. Edes Venäjä-pelotteluun yhdistettynä kannatus ei kasvanut yli 28 prosentin.


Kiinnostavaa muuten, että vain 7 prosenttia kansalaisista katsoi USA:n toimivan maailmanpolitiikassa oikein ja ansaitsevan tuen, kun taas 57 prosenttia arvioi Venäjästä, että "suomalaisilla ei ole nykyisin mitään syytä suhtautua suuren naapuriinsa kielteisesti".ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli